ΠΥΡΓΟΣ. Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συζήτηση που είχε στην Αθήνα την Τετάρτη (28/02), με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης. Η συνάντηση έγινε με αφορμή το έγγραφο που απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γεωργία Ντάτσικα, σχετικά με την συνέχιση της επιχορήγησης των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας ζήτησε από την κα Ζαχάρακη, να ενταχθεί στο πρόγραμμα και το Άσυλο Ανιάτων Πύργου «Η Νέα Βασιλειάς». Τέλος, τονίστηκε η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στα Λεχαινά, όπου η αποϊδρυματοποίηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

Η συνέχιση της επιχορήγησης των ιδρυμάτων

«Είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία έχει αποδείξει αρκετές φορές στο παρελθόν το ενδιαφέρον της για την Ηλεία. Μιλήσαμε για την συνέχιση της επιχορήγησης των ιδρυμάτων της Μητρόπολης και της ζήτησα να ενταχθεί στο πρόγραμμα και το Άσυλο Ανιάτων Πύργου ‘’Η Νέα Βασιλειάς’’ ενώ σχετικά με τα σχολικά γεύματα, την συνεχάρη για την ένταξη των δήμων Ζαχάρως και Πηνειού σε αυτό και εξετάσαμε το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί και ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης από την επόμενη σχολική χρονιά.

Το επόμενο διάστημα θα απευθύνω πρόσκληση στην Σοφία Ζαχαράκη – η οποία σε πρώτη φάση έγινε δεκτή και αυτό που μένει είναι να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία – προκειμένου να επισκεφθεί την Ηλεία, αρχής γενομένης από τις δομές του Κέντρου Πρόνοιας στους δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού και στην συνέχεια, στα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας που επιχορηγεί το Υπουργείο.

Ημερίδα με συγκεκριμένη θεματολογία

Πιθανώς, στο τέλος της ημέρας, να υπάρξει και μια σχετική ημερίδα με συγκεκριμένη θεματολογία. Συνεχίζουμε να είμαστε παντού και για όλους», τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης». Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις