Στο σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει με τα «ανοιχτά» χρέη της πανεπιστημιακής σχολής της Σπάρτης, την εποχή που αυτά στεγάζονταν στα κτίρια της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Πουλοκέφαλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ηλία Μπόνου στο Notos Radio 94.9.

Όπως είπε ο κ. Πουλοκέφαλος, την επόμενη εβδομάδα επίκειται συνάντηση του ιδίου και της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδ. Τζανετέα με τον υφυπουργό Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος γνωρίζει το θέμα, αφού εκείνη την εποχή κατείχε τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στόχος είναι η Ελληνική Πολιτεία (υπουργείο Παιδείας) να εξασφαλίσει τις 320 χιλ. ευρώ που διεκδικούν, πλέον δικαστικά, οι δύο Λάκωνες εργολάβοι από το Μητροπολίτη.

Ο κ. Πουλοκέφαλος έκανε ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση δε μπορεί και δεν πρέπει αυτή η οφειλή να βαρύνει και να ενοχοποιεί το Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Στην απευκταία πιθανότητα κατά την οποία δεν κινητοποιηθεί η Πολιτεία, οι ίδιοι παράγοντες θα αναλάβουν πρωτοβουλία σε τοπικό επίπεδο, ώστε άμεσα να εξαλειφθεί το χρέος.

Τόνισε ότι δεν είναι ώρα για την απόδοση ευθυνών, αλλά για εξεύρεση λύσης, αποδεχόμενος ότι η Διοίκηση έχει συνέχεια, όχι μόνο στα επιτεύγματα, αλλά και τα σφάλματα.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Πουλοκέφαλου στο Notos Radio 94.9