ΤΡΙΠΟΛΗ. Την Παρασκευή 1η Μαρτίου ανοίγει η αυλαία για το «5ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Πανός» που θα διεξαχθεί έως τις 11 Μαρτίου, στο «Μαλλιαροπούλειο» Θέατρο της Τρίπολης. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου ανάμεσα στους διοργανωτές που είναι η Χορωδία Τρίπολης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης έγινε γνωστό το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και οι στόχοι του φεστιβάλ.

Η πρωτεύουσα της Αρκαδίας θα γίνει για έντεκα ημέρες το κέντρο της μουσικής με πενήντα πολυφωνικές χορωδίες που θα παρελάσουν από το «Μαλλιαροπούλειο Θέατρο» και εκατοντάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Καθημερινά, το κοινό της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου θα μπορεί να απολαύσει υψηλού επιπέδου μουσικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερη αναφορά από Χορωδίες και Σχήματα στον Αρκά ποιητή, Νίκο Γκάτσο.

«Η στήριξη της Περιφέρειας είναι αυτονόητη»

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χρήστος Λαμπρόπουλος, δήλωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τη δράση του φεστιβάλ καθώς έχει μια σημαντική πολιτιστική σημασία, ενώ θα αφήσει και ένα σημαντικό αποτύπωμα στα οικονομικά και στην επισκεψιμότητα της Τρίπολης και της Αρκαδίας. «Για έντεκα ημέρες η πρωτεύουσα της Αρκαδίας θα γίνει η πρωτεύουσα του πολιτισμού της χώρας. Η στήριξη της Περιφέρειας είναι αυτονόητη όπως και η συνδρομή μας σε εκδηλώσεις που αξιολογούμε ότι έχουν ουσιαστικό αθροιστικό αποτέλεσμα για την Περιφέρεια μας».

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης και ο Πρόεδρος της Χορωδίας Τρίπολης, Γιάννης Σάσσαλος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις