ΣΠΑΡΤΗ. To Notospress έγινε δέκτης καταγγελιών και έντονων παραπόνων από πολίτες των Αμυκλών για υποβάθμιση του χωριού τους. «Χάσαμε τον ύπνο μας, την ασφάλειά μας, το βιός μας, τον παπά μας και τώρα το σχολειό μας, στα 5 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σπάρτη…» λένε με αγανάκτηση. Αυτή τη φορά το πρόβλημα έχει να κάνει με την κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό σχολείο Αμυκλών όπου, σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, επικρατεί χάος λόγο της αναλογίας Ρομά - Αμυκλιωτών. Η κατάσταση, την οποία η διεύθυνση δεν κατόρθωσε να αντιμετωπίσει, σύμφωνα με τους πολίτες, εξανάγκασε οικογένειες από τις Αμύκλες να ζητήσουν μεταγραφές 9 μαθητών στο Σχολείο Αγίου Ιωάννη. Έτσι σήμερα στο Σχολείο Αμυκλών, σύμφωνα με τους παππούδες και τους γονείς των μαθητών, φοιτούν 55 τουλάχιστον Ρομά και 3-4 Αμυκλιωτάκια.

Το Notospress έθεσε το θέμα και ερωτήματα σε όλη την βαθμίδα από την Περιφερειακή Εκπαίδευση, την Πρωτοβάθμια, τον Σύλλογο «Ο Πλήθων» έως τους διευθυντές των δύο Σχολείων, αλλά δυστυχώς, κανείς δεν γνώριζε για το πρόβλημα ή κανείς δεν είχε την εξουσιοδότηση ή το θάρρος να μιλήσει γι’ αυτό. Ο προϊστάμενος Λακωνίας αυτό το διάστημα είναι αδειούχος. Έτσι όλες οι μαρτυρίες έχουν να κάνουν με τους πολίτες των Αμυκλών που ζητούν εδώ και τώρα εξηγήσεις και αποτροπή της υποβάθμισης του Σχολείου τους.

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά της εκπαιδευτικής κοινότητας το Notospress δέχθηκε ρητή απαγόρευση για δημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας προέρχεται από αυτήν. Διευθυντής μας παρέπεμψε στους γονείς. Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Ο Πλήθων» ενώ αμέτοχος φαίνεται μέχρι στιγμής και ο δήμος Σπάρτης.

Τα πράγματα δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με τακτική της «βαλβίδας εκτόνωσης», όπως ενδεχομένως είναι η μεταγραφή των μαθητών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, διότι η κατάσταση συνιστά έκρυθμη εξέλιξη και εκτροπή από όσα ορίζει και (πρέπει να) εξασφαλίζει το Σύνταγμα και η Ελληνική Πολιτεία στους μαθητές πολίτες της.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις