ΠΑΤΡΑ. Ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στην πανεπιστημιακή κοινότητα Πάτρας. Οι υγειονομικές Αρχές είναι σε συναγερμό, καθώς πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτητή του πανεπιστημίου.

Ο 20χρονος φοιτητής νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας και αναμένεται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

Όπως αναφέρει συγγενής του 20χρονου φοιτητή, μιλώντας στο MEGA, «Παρουσίασε κάποια συμπτώματα που αναφέρονται σε μηνιγγίτιδα, έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο στον Άγιο Ανδρέα, έγινε αντιμετώπιση άμεσα από τους γιατρούς χορηγώντας θεραπείες και μετά επειδή δεν είχε εντατική κρίθηκε ότι πρέπει να πάει στο Πανεπιστημιακό. Ξεκίνησε από χθες (σ.σ. 05.03.2024) το πρωί με πονοκέφαλο, στην πορεία παρουσιάστηκαν μυαλγίες, κόπωση και σύγχυση. Ευτυχώς, κατάφερε να ανοίξει την πόρτα, αργά κατά της 4 – 5 η ώρα για να μπουν κάποιοι φίλοι του που ενημερώθηκαν να τον βοηθήσουν. Πήγε ασθενοφόρο, τον μετέφερε στον Άγ. Ανδρέα».

Μάλιστα ο συγγενής του 20χρονου φοιτητή πρόσθεσε: «Αν ο μικρός το πήρε από κάποιον άλλον, αυτός ο άλλος πού είναι; Άρα μάλλον υπάρχει εστία ιών ή μικροβίων ή βακτηρίων ή δεν ξέρω τι άλλο είναι, που πρέπει να το δουν με πολύ σοβαρότητα για να το αντιμετωπίσουν. Είναι το τρίτο κρούσμα, εντοπίζεται σε 3 φοιτητές από τον Γενάρη. Ο πρώτος ήταν σε τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών φοιτητής και η δεύτερη πράγματι σε τμήμα του Πανεπιστημίου».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις