ΓΟΡΤΥΝΙΑ. «Μόλις 283 είναι τα παιδιά φέτος, που φοιτούν στις σχολικές μονάδες του δήμου Γορτυνίας, σε σχέση με τα 364 τις περσινής σχολικής χρονιάς. Φοιτούν, δηλαδή 83 λιγότεροι μαθητές και μαθήτριες».

Αυτό ανέφερε, στην ΕΡΤ Τρίπολης (Ανοιχτή Γραμμή), η Ιδιοκτήτρια, εκδότρια – διευθύντρια της μηνιαίας ιστορικής εφημερίδας «Γορτυνία», Πέννυ Καλύβα, αναδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα εξαφανισμού της μαθητικής κοινότητας της Γορτυνίας.

Συνέχισε, λέγοντας, ότι (…) Η μεγαλύτερη πτώση παρατηρείται στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, όπου το ποσοστό, σε σχέση με πέρσι είναι στο 41,4 %. Φέτος, λειτουργούν στη Γορτυνία, 5 νηπιαγωγεία, 7 δημοτικά σχολεία και 2 γυμνάσια – λύκεια (…).

«Έχουν καταργηθεί όλες τις τελευταίες δεκαετίες, 110 σχολεία στη Γορτυνία. Τις δεκαετίες του 50 και του 60, λειτουργούσαν 120 δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια σ’ όλη τη Γορτυνία. Σήμερα, είναι μόνο 7 δημοτικά σχολεία ανοιχτά και ένα στον τέως δήμο Γόρτυνος. Στην Ηραία δεν λειτουργεί κανένα σχολείο, ενώ παλαιά λειτουργούσαν 21», είπε η Πέννυ Καλύβα.

Η Πέννυ Καλύβα, κάλεσε τους αρμοδίους, όπως προχωρήσουν σε άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του δημογραφικού και της ερημοποίησης της Γορτυνίας.

Ζήτησε απ’ όλους να πιέσουν ώστε η Γορτυνία να αναχαιτίσει όλο αυτό που συμβαίνει.

Πρέπει να τονιστεί, ότι ο δήμαρχος της περιοχής Ευστάθιος Κούλης, έχει ανακοινώσει ένα πρόγραμμα δράσης πάνω στο θέμα αυτό και περιμένουμε να δούμε την έναρξη της εφαρμογής του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις