ΛΑΚΩΝΙΑ. Το ημερήσιο Γυμνάσιο Κροκέων συμμετείχε φέτος στον πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας, και κατέλαβε την δεύτερη θέση Πανελλαδικά (μαζί με το Γυμνάσιο Παραδεισίου Ρόδου ) στη κατηγορία Α2. Ο φετινός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας ήταν αφιερωμένος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Το Γυμνάσιο Κροκεών συμμετείχε στον εν λόγω διαγωνισμό στο επίπεδο Α2 -Παρίσι- Δημήτριος Βικέλας. Όλοι οι μαθητές της Α΄ - Β΄ τάξης και μαθητές από την Γ΄ τάξη υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια της εκπαιδευτικού κας Αϊβαλή Παρασκευής (Βίβιαν) συμμετείχαν στη δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού με θέμα τις τοποθεσίες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι.

Διαδραστικοί διαγωνισμοί Γαλλοφωνίας

Κατασκεύασαν το ταμπλό, τα πιόνια, τους κανόνες του παιχνιδιού και επινόησαν αινίγματα στη γαλλική γλώσσα σχετικά με τους αθλητές και τα αθλήματα. Το «La Flamme de Paris» - Η «Φλόγα του Παρισιού» όπως είναι ο τίτλος του επιτραπέζιου παιχνιδιού, κέρδισε επάξια τις εντυπώσεις, σκόρπισε χαμόγελα και αποτέλεσε την αρχή για ωραίες στιγμές και δημιουργική απασχόληση με όχημα τη γαλλική γλώσσα! Vive les Jeux Olympiques de Paris!

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Καθηγητών αναφέρει τα εξής: «Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στην εκπαιδευτικό του σχολείου μας κα Παρασκευή Αϊβαλή για τη διάκριση τους στο Διαγωνισμό. Μας κάνουν να νοιώθουμε ιδιαίτερη χαρά, περηφάνια και μας γεμίζουν αισιοδοξία και σιγουριά για τις δυνατότητες του σχολείου μας.

Ευχόμαστε να επακολουθήσουν και άλλες τέτοιες επιτυχίες στους Διαγωνισμούς που συμμετέχουν και θα συμμετάσχουν οι μαθητές μας. Να μην ξεχνούν όμως ποτέ ότι μεγαλύτερη αξία έχει η προσπάθεια, η συμμετοχή και η ευγενής άμιλλα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις