ΣΠΑΡΤΗ. Με αφορμή την 8η Μαρτίου ως παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης Γυναίκας, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σπάρτη Νέα Πορεία», κ. Ντία Τζανετέα εξάρει σε σχετική της ανακοίνωση, τον ρόλο και την προσφορά της σύγχρονης γυναίκας αναφέροντας τα εξής: «H 8η Μαρτίου ΔΕΝ αποτελεί ημέρα γιορτής για τις γυναίκες, αλλά μία ημέρα προβληματισμού για τη στασιμότητα στη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και στην εργασία, παρά τους πολύχρονους αγώνες, αλλά και την εξέλιξη των κοινωνιών.

Είναι ημέρα υπενθύμισης, ημέρα αναγνώρισης των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών επιτευγμάτων των γυναικών αλλά και ανάδειξης των προβλημάτων και των αναγκών των σύγχρονων γυναικών. Η αποδοχή της γυναίκας, ως ισότιμης οντότητας στο κοινωνικό, πολιτικό, εκπαιδευτικό, επιχειρηματικό περιβάλλον αποτελεί μονόδρομο για μια καλύτερη κοινωνία που θα στηρίζεται στην δικαιοσύνη και τον αλληλοσεβασμό.

Η γυναίκα ως κύτταρο της Κοινωνίας

Η γυναίκα με τους πολλαπλούς ρόλους στη ζωή αποτελεί βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Μητέρα, σύντροφος, μονογονέας, σύζυγος, εργαζόμενη, άνεργη, επιστήμων, πολιτικός, αγρότισσα, εργάτρια. Η σύγχρονη γυναίκα δίνει καθημερινά με τόλμη και γενναιότητα τον προσωπικό της αγώνα.

Η γυναίκα μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει πολλά, όμως ο δρόμος προς την ισότητα και την αλλαγή νοοτροπίας είναι μακρύς. Οι γυναίκες έχουν οράματα, φιλοδοξίες, στόχους και ανάγκες. Είμαστε βέβαιοι ότι η επιμονή και η προσήλωση στην κατάκτηση κάθε στόχου, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους τυχόν αμφισβητούν.

Ο ρόλος της γυναίκας στην τοπική αυτοδιοίκηση

Οι γυναίκες Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σπάρτης, του συνδυασμού «Σπάρτη Νέα Πορεία», ενώνουν τις φωνές τους με τις γυναίκες όλου του κόσμου για ισονομία, ισοτιμία και δικαιοσύνη. Σε μια εποχή ορόσημο, πιο δύσκολη από ποτέ για την ελληνική κοινωνία και τις Ελληνίδες διεκδικούμε, υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να αποκτήσουν φωνή και δύναμη να παλέψουν για την πραγματική ισοτιμία, τον σεβασμό και την ισότιμη συμμετοχή τους στην διαμόρφωση του παγκόσμιου κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού γίγνεσθαι.

Η δυναμική παρουσία των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία αποτελεί εγγύηση για μια κοινωνία με προοπτική ανάπτυξης και ελπίδα για το μέλλον.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις