ΣΠΑΡΤΗ. Όταν κληρονομείς κάτι κακό φροντίζεις είτε να μην το παραλάβεις είτε να το αλλάξεις. Μέχρι να το πράξεις αυτό πρέπει να καταγγείλεις και να ενημερώσεις αρχές και πολίτες. Δίπλα στον χώρο συγκέντρωσης εργαζόμενων του δήμου Σπάρτης, στο αμαξοστάσιο οχημάτων, ακριβώς δίπλα από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Άρης Σταθάκης» και πλησίον του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συντελείται οικολογικό αμάρτημα.

Ο δήμος Σπάρτης (και) η νέα Δημοτική Αρχή συνεχίζουν μια «παράδοση», αυτή της νύφης όταν την επισκέπτεται η πεθερά. Μαζεύουν όγκους αποβλήτων από την πόλη και τα εναποθέτουν εκεί. Ο χώρος δεν είναι ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης). Σκουπίδια, κλαδιά, νεράντζια και μάλιστα ανάβουν και φωτιά για να τα εξαφανίσουν με κίνδυνο γενικής ανάφλεξης και υλικών άκρως επικίνδυνων για την υγεία.

Το θέμα κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης η επικεφαλής παράταξης κ. Ντία Τζανετέα. Όπως, δυστυχώς, φαίνεται, η νέα δημοτική αρχή, έχει μεν την πλειοψηφία, αλλά δεν έχει την δύναμη, δεν είχε το σχέδιο και ίσως δεν έχει την διάθεση «να θέσει τον δάκτυλον εις τον τύπον των ήλων» και να ενημερώσει άπαντες ότι η Σπάρτη στερείται υποδομών και μέσων να διαχειριστεί τα στερεά απόβλητα.

Παρ’ όλο που γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση «χορεύουν» εκατομμύρια πόρων και αναδεικνύονται τόσοι αξιωματούχοι διαχείρισης, η Σπάρτη, τον Μάρτιο του 2024, καίει στερεά απόβλητα ή τα αφήνει εκτεθειμένα σε χώρους μάλιστα που προορίζονται για αναψυχή (Ευρώτας), για εκπαίδευση (πάρκο) και για εργασία (αμαξοστάσιο).

Δυστυχώς η επίκληση του Εισαγγελέα δεν μπορεί να είναι η καταφυγή και η λύση των προβλημάτων αυτών, όταν οι πολίτες αγανακτούν γιατί δεν στέκονται, διαχρονικά, αντάξιοι του καθήκοντος αυτοί που πρέπει. Αναρωτιούνται: Ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βακαλόπουλος έχει εικόνα και συναίσθηση της κατάστασης;

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις