ΠΑΤΡΑ. Μάχη για να μείνει στη ζωή το βρέφος 35 ημερών δίνουν οι γιατροί στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, με επικεφαλής τον Ανδρέα Ηλιάδη.

Το βρέφος 35 ημερών παραμένει διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση. Μάλιστα, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας χθες στην «Πελοπόννησο», ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όλη η προσπάθειά μας είναι στραμμένη για τη διάσωση του βρέφους. Δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για το τι προκάλεσε το σοβαρό πρόβλημα. Προέχει να μείνει στη ζωή το παιδί και μετά θα τα βρούμε τα υπόλοιπα…».

Το βρέφος διακομίσθηκε προχθές το βράδυ στο Καραμανδάνειο χωρίς σφυγμό. Οι γιατροί διαπίστωσαν «οξεία» υπογλυκαιμία, απόρροια του γεγονότος ότι το παιδί δεν μπορούσε να τραφεί (με γάλα) για μια-δυο μέρες. Το διασωλήνωσαν και αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να το μεταφέρει στη ΜΕΘ Παίδων, λόγω της μεγάλης κρισιμότητας.

Είναι το δεύτερο περιστατικό με βρέφος μέσα σε λίγες μέρες. Η προηγούμενη φορά είχε τραγική κατάληξη, με το 2,5 μηνών βρέφος επιχειρηματία της Πάτρας να αφήνει την τελευταία του πνοή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις