ΣΠΑΡΤΗ. Προ ημερών, στα πλαίσια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Ρεστέμης, εισηγήθηκε θέμα για τη συμμετοχή του Δήμου στο Δίκτυο Πόλεων (ΔΕΠΑΝ) με ετήσια συνδρομή 6.000€.

Ανεξάρτητα από το αν είχε ή δεν είχε δικαίωμα να εισηγηθεί θέμα, ο κ. Ρεστέμης, αν και φαινόταν ψύχραιμος και συνειδητοποιημένος για τον ρόλο του, σε κάποια στιγμή προχώρησε σε ενέργεια που θεωρήθηκε άκρως προσβλητική από τους επικεφαλής της Αντιπολίτευσης. Προφανώς υπό την πίεση των ενστάσεων.

Τι ακριβώς συνέβη

Ο γ.γ. μετά την ένσταση των επικεφαλής της αντιπολίτευσης για τον ορισμό του ως εισηγητή του θέματος, εξέφρασε τη λύπη του και όπως είπε «για λόγους υπηρεσιακής και προσωπικής ευθιξίας» έδωσε το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, για ανάγνωση, στον πρόεδρο του Σώματος. Αυτή η ενέργεια που συνοδεύτηκε και από χειρονομία (όταν έδωσε τον φάκελο της εισήγησης στον κ. Βρεττάκο) ενόχλησε τους επικεφαλής οι οποίοι έθεσαν θέματα διαδικασίας αλλά και προσβολής του Σώματος από τον γενικό γραμματέα. Δείτε το video στο 47’

Τελικά, με την ανοχή του Σώματος ο κ. Ρεστέμης εισηγήθηκε το θέμα για το οποίο υπήρχαν αντιρρήσεις, τέθηκαν δύο αιτήματα για αναβολή του αλλά τελικά πέρασε με την πλειοψηφία της Παράταξης Βακαλόπουλου. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ υπήρξαν επισημάνσεις για ανωριμότητα του θέματος, για δημοσιεύματα δυσμενή για την ΔΕΠΑΝ που χρήζουν διερεύνησης και για διαφαινόμενη προσυνεννόηση του, απόντος, δημάρχου με την ΔΕΠΑΝ, τελικά η Παράταξη Βακαλόπουλου ενέκρινε και υπερψήφισε την εισήγηση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις