ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ. ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, κ. Θόδωρος Μπαρής συνυπέγραψε μαζί με ακόμη 90 Δημάρχους απ’ όλη την Ελλάδα, την ιδρυτική διακήρυξη του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων (Ε.Δ.Α.Π.) για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία. Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, ο κ. Μπαρής:

«ο Δήμος Ερυμάνθου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει απ’ αυτή τη σπουδαία αυτοδιοικητική πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών και εθνικών στρατηγικών για τη μείωση των καταστροφών. Σκοπός του Δικτύου είναι η δημιουργία κοινοτήτων ικανών να αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις, όπως είναι η κλιματική κρίση, αλλά και να προωθούν τη σημασία της μείωσης του κινδύνου των καταστροφών ως συστατικό στοιχείο της αειφόρου ανάπτυξης.

Eνδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης

Αντίστοιχα, στόχος είναι η στήριξη και η ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο έργο της για κοινωνίες ασφαλείς και ανθεκτικές, μέσα και από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πληροφόρησης αλλά και την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών, καθώς και της διεκδίκησης χρηματοδοτικών εργαλείων για αποτελεσματικές δράσεις».

Η θεματολογία της ομιλίας του κ. Μπαρή

Να σημειωθεί πως η ιδρυτική διακήρυξη του Δικτύου υπεγράφη στο περιθώριο του 3ου FORUM ΣΠΑΥ 2024 που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αργυρούπολης με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις Ανθεκτικές Πόλεις. Ο κ. Μπαρής μίλησε με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Μάχη για τη Διαφύλαξη των Ορεινών Όγκων της Πατρίδας μας», όπου αφού έκανε μία αναφορά στους κινδύνους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ορεινοί όγκοι, όπως η ερήμωση εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού και της εγκατάλειψης γεωργικών εκμεταταλλεύσεων, οι φυσικές καταστροφές και η έλλειψη βασικών υποδομών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις