ΑΜΑΛΙΑΔΑ. Κρούσμα μηνιγγίτιδας εντοπίστηκε στην Αμαλιάδα.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το patrisnews.gr, για μια γυναίκα 42 ετών από την Ινδία που ζει τα τελευταία χρόνια στην Ηλεία και εργάζεται σε μεγάλη επιχείρηση. Η γυναίκα αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία με πόνους στην κοιλιά και υψηλό πυρετό, πήγε το βράδυ της Τρίτης στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο.

Λίγη ώρα αργότερα η 42χρονη πήγε ξανά στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, εκεί οι γιατροί της έκαναν έναν δεύτερο γύρο εξετάσεων όπου και διαπιστώθηκε πως η 42χρονη πάσχει από μικροβιακή μηνιγγίτιδα.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο «Ανδρέας Παπανδρέου» του Πύργου και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου.

Η ανακοίνωση της Π.Ε. Ηλείας:

Άμεσα ανακλαστικά επέδειξε η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας μετά τον εντοπισμό κρούσματος μηνιγγίτιδας σε μια γυναίκα, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, σε συσκευαστήριο στο Χάβαρι.

Ειδικότερα, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση και σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας, Ασημίνα Χαλικιά και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Ηλείας, Ακριβή Ζάρα μετέβησαν άμεσα στο συγκεκριμένο συσκευαστήριο.

Εκεί, ενημέρωσαν το προσωπικό και παράλληλα έδωσαν οδηγίες και φάρμακα για χημειοπροφύλαξη, στις επαφές του κρούσματος, προκειμένου να προφυλαχθούν και να μην μεταδώσουν τον ιό σε περίπτωση που έχουν νοσήσει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις