ΠΑΤΡΑ. Το Πατρινό Καρναβάλι είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και τον κόσμο και αποτελεί σύμβολο της αποκριάτικης ταυτότητας της χώρας, τις αποκριάτικες ημέρες του χρόνου. Βέβαια το φετινό Πατρινό Καρναβάλι είχε μια ιδιαιτερότητα καθώς μετά το κέφι και την χαρά ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε τοπικό αλλα και τηλεοπτικό επίπεδο, καθώς η αρμόδια διεύθυνση παραγωγής και μετάδοσης της ΕΡΤ θέλησε να καλύψει τις εκδηλώσεις σε Ξάνθη, Τύρναβο, κ.λπ.

Έτσι ήδη από την επομένη, υπήρξαν ενστάσεις και δημόσιες αντιπαραθέσεις ακόμα και σε βουλευτικό επίπεδο για την μη ορθή κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου κάλυψης, την απότομη διακοπή και σύνδεση με άλλες περιφέρειες της χώρας, με την δημοτική αρχή του Δήμου Πατρεών να δέχεται κριτική από διάφορους κύκλους, ότι ο Δήμος «όφειλε να είναι πιο πιεστικός και διεκδικητικός προς την ΕΡΤ και ότι οφείλει να ενημερώσει για τους ακριβείς όρους της συμφωνίας».

Ανδρέας Κατσανιώτης: «Tο Πατρινό Καρναβάλι είναι το καλύτερο της χώρας»

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος δήλωσε μέσα από την παρουσία του σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ-1. τα εξής: «Η ΕΡΤ δεν έδειξε όσο θα έπρεπε το Πατρινό Καρναβάλι. Είναι ωραίο να υπάρχουν καρναβάλια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όμως το Πατρινό Καρναβάλι είναι το καλύτερο της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ.

«Το Πατρινό Καρναβάλι δεν αφορά ένα μόνο Σαββατοκύριακο τον χρόνο. Η προετοιμασία είναι πολλών μηνών. Γίνεται ερασιτεχνική δουλειά σε επαγγελματικά πρότυπα. Να δούμε από τώρα για του χρόνου το θέμα της μετάδοσης».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις