ΑΜΑΛΙΑΔΑ. Σημαντική ήταν χθες η επιδείνωση της κατάστασης της 42χρονης Ινδής, κατοίκου του Χαβαρίου, που διεκομίσθη την περασμένη Τετάρτη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, με το ιατρικό προσωπικό να προχωρά στη διασωλήνωσή της προκειμένου να παραμείνει στη ζωή.

Η πορεία της 42χρονης φαίνεται να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο, αφού παρά τις προσευχές των ανθρώπων της και των συνεργατών της, φαίνεται πως δεν υπάρχει καμία βελτίωση της υγείας της. Για το ζήτημα αυτό μίλησε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άννα Μαστοράκου, η οποία αρχικά σημείωσε πως τα συμπτώματα της 42χρονης ήταν κοινά με αυτά της γαστρεντερίτιδας και πως η διάγνωση της μικροβιακής μηνιγγίτιδας έγινε κατόπιν συνολικών ειδικών εξετάσεων που έγιναν στην Νοσηλευτική Μονάδα του Πύργου. Παράλληλα επεσήμανε πως διεκομίσθη σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ πρόσθεσε πως ενεργοποιήθηκε η διαδικασία ιχνηλάτησης και χημειοπροφύλαξης στο περιβάλλον της εργαζόμενης στο συσκευαστήριο, όπου έχουν δοθεί ήδη τα αντιβιοτικά σε όλους, καθώς και προληπτικά στο σχολείο των παιδιών της.

«Είναι βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης»

Για το συμβάν αυτό εξέδωσε ανακοίνωση και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ Άγγελος Κολόσακας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πρέπει να σταλεί άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Χάβαρι του Δήμου Ήλιδας για να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες υγειονομικές ενέργειες για την προστασία των κατοίκων, μετά το κρούσμα μηνιγγίτιδας που παρουσιάστηκε σε γυναίκα μετανάστρια που ζει στο χωριό και εργάζεται σε συσκευαστήριο στην περιοχή.

Η πολιτεία έπρεπε ήδη να είχαν φροντίσει για την αποστολή του κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, η 6η ΥΠΕ και ο Δήμος Ήλιδας έπρεπε να είχανε φροντίσει από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό να σταλεί το κλιμάκιο, για να κάνει τους αναγκαίους ελέγχους, να χορηγήσει την απαραίτητη χημειοπροστασία στους υπόλοιπους εργαζόμενους του συσκευαστηρίου, στα άτομα του περιβάλλοντος της ασθενούς, στους μαθητές του χωριού και σε όσα άτομα απαιτείται και να μην χρειάζεται να το ζητάμε εμείς τώρα. Επίσης χρειάζεται και πρέπει ο δήμος να προχωρήσει σε απολυμάνσεις όπου απαιτείται πχ στους χώρους του συσκευαστηρίου, στα σχολεία κλπ.

Είναι βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης, του υπουργείου Υγείας και της ΠΔΕ που αντί να σημάνουν συναγερμό μετά τα διαδοχικά κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Πάτρα τις προηγούμενες μέρες. Ακολουθούν και εδώ το «πάμε και όπου βγει» με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα κρούσμα στο Χάβαρι και να μην ξέρουμε αύριο τι θα συμβεί.

Αντί του υποχρεωτικού δωρεάν εμβολιασμού στα παιδιά και εφήβους από το κράτος, επικαλείται την ατομική ευθύνη και μεταφέρει το υπέρογκο κόστος εμβολιασμού στους γονείς στη λογική «κόστοςόφελος».

Πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις