ΠΑΤΡΑ. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από την Αλεξάνδρα Αλάφη, υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες, επίσκεψη στην Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚΡ). Αντικείμενο της επίσκεψης είναι οι επικείμενες δημοτικές εκλογές στη χώρα, που θα πραγματοποιηθούν στις 31 Μαρτίου.

Την Παρασκευή (22/03) ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες στη γείτονα χώρα, τις επιπτώσεις του σεισμού σε μια σειρά περιοχές, καθώς και την εξέλιξη της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει των δημοτικών εκλογών.

Ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων κατά την επίσκεψη

Ο Δήμαρχος προσέφερε στην αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας αναμνηστικά από την Πάτρα, ανάμεσα στα οποία ήταν η έκδοση για το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής με θέμα τους Πρόσφυγες, που πραγματοποιήθηκε στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και συμμετείχε και ο Τούρκος γλύπτης, Σελτζούκ Γιλμάζ.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, απ' την πλευρά του, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ίδιου, καθώς και σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής τόσο προς τον τουρκικό λαό, όσο και στους αγωνιστές υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι έχουν την στήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας και παλεύουν προς όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Επίσης, συζητήθηκε η εμπειρία της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας και η δυνατότητα συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών.

Συμμετοχή του Κώστα Πελετίδη, σε προεκλογικές συγκεντρώσεις υποψηφίων Δημάρχων

Τις επόμενες ημέρες, ο Δήμαρχος Πατρέων θα συμμετέχει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων Δημάρχων που στηρίζονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη και στην πόλη Ντεφνέ, που ισοπεδώθηκε από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις