ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Νέος πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου αναδείχθηκε ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολής κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, με ένα πλούσιο βιογραφικό προσφοράς τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στην ευρύτερη κοινωνία της Τρίπολης και της Αρκαδίας. Ο Γιάννης Σμυρνιώτης γεννήθηκε το 1963, ενώ ολοκλήρωσε την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Τρίπολη και αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, λαμβάνοντας το Δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό (δέκαθλο), το μπάσκετ και το βόλεϊ ενώ ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Τρίπολη όπου και διατηρεί, από το 1989 έως και σήμερα, το δικό του Τεχνικό Γραφείο, το οποίο αποτελείται από μια ομάδα έμπειρων πολιτικών μηχανικών, τοπογράφων μηχανικών, εργολάβων μηχανικών, με κύριο αντικείμενο την μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών και δημοσίων τεχνικών έργων.

Η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση

Υπηρετεί πιστά την Τρίπολη και την Αρκαδία και τον Α’ και Β’ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από το 1993. Αρχικά ως Δημοτικός Σύμβουλος, στη συνέχεια ως Νομαρχιακός Σύμβουλος, αλλά και ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανάπτυξης της Αρκαδίας. Την περίοδο 2010-2014 διετέλεσε Δήμαρχος του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Τρίπολης, με αξιομνημόνευτες παρεμβάσεις στην πόλη και τα χωριά.

Η θεσμική του αυτοδιοικητική δραστηριότητα

Από το 2014 έως και σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας του Δήμου Τρίπολης, με την παράταξη που ηγείται να διαθέτει περισσότερους δημοτικούς συμβούλους από την σημερινή δημοτική αρχή. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γεν. Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α) Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δραστηριότητα και προσφορά στον Αρκαδικό αθλητισμό

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκ των ιδιοκτητών του ΣΕΦΑ ο Αρκαδικός, με κορυφαία στιγμή στην ιστορία του συλλόγου την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία στο μπάσκετ, ενώ τέλος σε ότι έχει να κάνει με την οικογενειακή του κατάσταση, είναι παντρεμένος με την Ματίνα Κ. Παράσχου και έχουν δύο παιδιά, τον Τάσο 28 ετών και την Κωνσταντίνα 24 ετών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις