ΠΑΤΡΑ. Για την ηλεκτροπληξία που υπέστη όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο στο σχολείο του στην Πάτρα μίλησε ο 17χρονος μαθητής.

Όπως περιέγραψε στο Mega, ακούμπησε τυχαία το καλώδιο καθώς κατέβαινε τις σκάλες του σχολείου του. Μετά από λίγα λεπτά, ο νεαρός λέει ότι άρχισε να τρέμει, ενώ το χέρι του είχε μουδιάσει. «Κατά τις 12:30 η ώρα στο σχόλασμα, πήγα να κατέβω από τις σκάλες για να πάω στο προαύλιο και εκεί υπήρχε ένα φωτιστικό, και ήταν ένα γυμνό καλώδιο κρεμασμένο από τον τοίχο και όπως κατέβαινα το ακούμπησα με την παλάμη μου και έσκασε το ρεύμα» είπε ο 17χρονος.

«Μετά από 2 λεπτά κατέβηκα στο προαύλιο, είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο και έτρεμα από το ηλεκτροσόκ. Πήγα στον Άγιο Ανδρέα, στο νοσοκομείο με τη μητέρα μου και επειδή δεν εφημέρευε, μεταφέρθηκε στο Ρίο με ασθενοφόρο» πρόσθεσε.

«Δεν αισθάνθηκα καμία ζαλάδα, μόνο το χέρι μου πόναγε πολύ. Απλά από το σοκ εκείνη την ώρα δεν ακούμπησα το κάγκελο στη σκάλα για να πιαστώ, γιατί γύρισε το κεφάλι μου από το τράνταγμα στο καλώδιο και πήδηξα τα σκαλιά» συμπλήρωσε ο 17χρονος.

Πατέρας μαθητή στην Πάτρα: Δεν ακούμπησε κάγκελα και είμαστε τυχεροί

Ο πατέρας του νεαρού, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «ένα καλώδιο γυμνό που έβγαινε από μία τρύπα του τοίχου εκεί ήταν βιδωμένο φως, φως εξόδου, αυτά με την μπαταρία. Είχε αφαιρέσει το φως, ήταν το καλώδιο γυμνό στον τοίχο. Ακούμπησε το χέρι του στον τοίχο, όταν κατέβαιναν όλα μαζί τη σκάλα».

«Ήταν μέχρι τον ώμο, είχε μαυρίσει η παλάμη του και φοβήθηκε γιατί έκλεινε τα δάχτυλά του και άνοιγαν μόνα τους. Δεν ακούμπησε μέταλλο ευτυχώς, δεν ακούμπησε κάγκελα και είμαστε τυχεροί», πρόσθεσε.

Υπηρεσία δήμου Πατρέων: Στο φωτιστικό υπήρξε βανδαλισμός

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Κατερίνα Σίμου, ανέφερε για το περιστατικό: «Για άγνωστο ακόμα λόγο καταστράφηκε το φωτιστικό ασφαλείας την ώρα λειτουργίας του σχολείου που βρίσκεται σε κλιμακοστάσιο του σχολικού κτιρίου και εκείνη την στιγμή περνούσε από το σημείο ο μαθητής, με αποτέλεσμα να τον κτυπήσει το ρεύμα» και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα το πώς ακριβώς ο μαθητής ήλθε σε επαφή με το κατεστραμμένο φωτιστικό, την ώρα που αποχωρούσε από το σχολείο μετά το τέλος των μαθημάτων».

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιδήμαρχος, «το φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο λειτουργεί όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος, έσπασε την ώρα λειτουργίας του σχολείου», συμπληρώνοντας ότι «το ερώτημα είναι πως ακριβώς έσπασε το φωτιστικό ασφαλείας».

Επίσης, όπως αναφέρει η Κατερίνα Σίμου, «το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα είναι ένα σχετικά καινούργιο σχολείο και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες σε όλες τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρολογικών, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί οι υπηρεσίες του δήμου πήγαν στο σχολείο για να αποκαταστήσουν την βλάβη».

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Αυτεπιστασίας, Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού Οδών, Κτιρίων, Συντήρησης, Κλιματισμού και Αντικεραυνικής Προστασίας, του Δήμου Πατρέων, σχετικά με το περιστατικό της ηλεκτροπληξίας του μαθητή αναφέρονται τα εξής:

«Το περιστατικό αφορά φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο ήταν τοποθετημένο στο χώρο του κλιμακοστασίου βάσει των τεχνικών προδιαγραφών από την κατασκευή του σχολείου (πρόσφατης κατασκευής) και σε ύψος που δεν μπορεί να έρθει σε επαφή άνθρωπος, χωρίς να καταβάλει προσπάθεια και να χρησιμοποιήσει σκάλα. Όπως δε, μας πληροφόρησαν στο φωτιστικό υπήρξε βανδαλισμός, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η υπηρεσία προχώρησε σε έλεγχο της εγκατάστασης του κτιριακού συγκροτήματος και διαπίστωσε ότι τα συστήματα ασφαλείας (αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης - ασφάλεια βραχυκυκλώματος) λειτούργησαν και λειτουργούν κανονικά».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις