ΠΑΤΡΑ. Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ύστερα από 14 μήνες ακροαματικής διαδικασίας, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου διέπραξε τόσο το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όσο και αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη ομόφωνα, με την πρόεδρο της έδρας να αναφέρει:

«Το δικαστήριο έκρινε ενοχή ομόφωνα την κατηγορούμενη για την κατ’εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/21 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29/1/22 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η αναλυτική και εκτενή θέση θα προκύψει με την καθαρογραφή της απόφασης».

Η Ρούλα Πισπιριγκου άκουσε ανέκφραστη την απόφαση.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι η υπεράσπιση δεν θα υποβάλει αίτημα ελαφρυντικών, εμμένοντας στην αθώωση της Ρούλας Πισπιριγκου.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η Ρούλα Πισπιρίγκου χορήγησε κεταμίνη στην 9χρονη κόρη της αρχικά τον Απρίλιο το 2021 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα, με αποτέλεσμα η Τζωρτζίνα να υποστεί ανακοπή και να επανέλθει με τετραπληγία, και στη συνέχεια τον Ιανουάριο του 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου η δόση ήταν θανατηφόρα.

Την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Σπυρίδωνος, η οποία σε μια μαραθώνια αγόρευση είχε καταλήξει ότι «το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα δεν είναι άλλο παρά το χέρι της μητέρα της».

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη» και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα καταθέσουμε έφεση. Σεβαστή η απόφαση, αλλά και σεβαστά τα δικαιώματα της κατηγορούμενης».

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις