ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ο Λάμπρος Τζούμης είναι ο νέος περιφερειακός συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Ο νέος υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας, είχε και συνάντηση στην Τρίπολη, με τον περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό. Έγινε παρουσίαση των σχεδίων των επιχειρήσεων της Περιφέρειας, εν’ όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Λάμπρος Τζούμης, είναι αντιστράτηγος ε.α. απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Επιτελών του Στρατού Ξηράς, της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Υπηρέτησε στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ, ως επιτελής και σε διευθυντικές θέσεις. Σε εθνικό επίπεδο, ήταν τμηματάρχης συνδρομής στην αντιμετώπιση καταστροφών. Στο ΝΑΤΟ, ήταν εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας σε διάφορες επιτροπές.

Επίσης, διετέλεσε διοικητής του 286ου Τάγματος Πεζικού στη Λήμνο, του 38ου Συντάγματος Πεζικού στη Ρόδο, ενώ ήταν και στην Ελληνική Δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και στην 88η ΣΔΙ (Ταξιαρχία Λήμνου). Τέλος, ήταν και υποδιοικητής της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις