ΠΑΤΡΑ. Η 28χρονη Κυριακή από το Αγρίνιο, θύμα ενός άνδρα που δεν μπορούσε να «χωνέψει» τον χωρισμό. Η κοινωνία «μετρά» μία ακόμη γυναικοκτονία, την ίδια ώρα που ο πολιτικός κόσμος «σκέπτεται» το πώς θα εντάξει τον όρο στο ποινικό σύστημα της χώρας.

Η Πάτρα τα τελευταία χρόνια έχει συγκλονιστεί από γυναικοκτονίες. Από τις τραγωδίες με επιθέσεις ανδρών σε γυναίκες, μόνο μία γλίτωσε. Και μάλιστα από βέβαιο θάνατο.

Η 25χρονη Στεφανία, την οποία ο 28χρονος σύντροφός της μαχαίρωσε στον λαιμό στις 16 Ιουλίου 2023 στο Σκαγιοπούλειο. Μάλιστα η επίθεση είχε γίνει μπροστά στο ανήλικο παιδί τους. Η γυναίκα ούρλιαζε, αφού ο σύντροφός της τη χτυπούσε, ενώ κάποια στιγμή βγήκε το μαχαίρι. Ο 28χρονος τη χτύπησε πέντε φορές με το μαχαίρι στην πλάτη, ενώ εκείνη έτρεξε έξω από το σπίτι να σωθεί. Η μανία του δράστη ήταν τέτοια, που την ακολούθησε και τη μαχαίρωσε ξανά, αυτή τη φορά στην καρωτίδα. Την βρήκαν αιμόφυρτη, την μετέφεραν στο Νοσοκομείο και τελικά τα κατάφερε.

Σε μία περίπτωση γυναικοκτονίας, στις 26 Ιουλίου 2023, δράστης δεν είναι σύντροφος αλλά… ανιψιός! Η 55χρονη γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της στο τέρμα της οδού Μπουκαούρη στην Ανω Πόλη. Εξ’ αρχής οι έρευνες εστίαζαν στον ανιψιό της 55χρονης, ο οποίος μετά από την πράξη του επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ και ταξίδεψε με προορισμό την Κόρινθο και στη συνέχεια με ταξί στο Λουτράκι, όπου για μικρό χρονικό διάστημα έμεινε σε τροχόσπιτο φιλικού του προσώπου, εκεί όπου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς. Οι υποψίες σε βάρος του προέκυψαν από το γεγονός ότι πριν από επτά χρόνια ο 35χρονος είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της 53χρονης μητέρας του και αδελφής της 55χρονης που δολοφονήθηκε το 2023.

*Μία άλλη περίπτωση θανάτου γυναίκας απασχόλησε την Πάτρα μέσα στο 2023. Ζευγάρι βρισκόταν στο σπίτι της γυναίκας, στο κέντρο της Πάτρας, όταν εκείνη άρχισε να αιμορραγεί από το σώμα της. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς ο 40χρονος σύντροφός της, εκείνος επιχείρησε με διάφορα ρούχα να σταματήσει την αιμορραγία. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η γυναίκα έπεσε στο κρεβάτι και δεν συνερχόταν. Τότε, όπως ισχυρίσθηκε, τρομοκρατήθηκε και κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. Όσα είπε δεν έπεισαν. Η αστυνομία μετά από έρευνα συνέλαβε τον 40χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές, με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

*Τον περασμένο Σεπτέμβριο το Εφετείο της Πάτρας επέβαλλε ισόβια κάθειρξη στον 52χρονο οικοδόμο από τη Ζάκυνθο για τη δολοφονία της 41χρονης συζύγου του Ελεονώρας. Το στυγερό έγκλημα διαπράχθηκε στο Τσιλιβί της Ζακύνθου. Ο δράστης ξυλοκόπησε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την σύζυγό του τον Ιούλιο του 2022. Μετά την δολοφονία κρύφτηκε και την επόμενη ημέρα ξύπνησε και πήγε κανονικά στη δουλειά του. Κατά την σύλληψη του είχε πει στους αστυνομικούς: «Την σκότωσα γιατί με απατούσε».

Το έγκλημα στον Καστελόκαμπο

Πριν από δέκα χρόνια ένας 33χρονος τότε Αλβανός παραδίδεται στην Αστυνομία με τα χέρια βαμμένα με αίμα. Δήλωσε ότι πήγε να παραδοθεί γιατί λίγο πριν είχε σφάξει τη φίλη του. Στην περιοχή όπου έγινε το φριχτό έγκλημα, μεταξύ Ρίου και Μποζαϊτικων, βρέθηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών! Το θύμα ήταν μία 43χρονη από την Πάτρα. Οι αστυνομικοί την βρήκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο δράστης την χτύπησε με μαχαίρι στον λαιμό. Το θύμα είχε μία ανήλικη κόρη.

Στα Κρύα Ιτεών

Το 2015 στην περιοχή Κρύα Ιτεών, ένας 60χρονος άνδρας μετά από έντονο καυγά με τη 57χρονη σύζυγό του, την σκοτώνει χτυπώντας με μαχαίρι αρκετές φορές στο θώρακα. Στη συνέχεια διαπληκτίστηκε με τον 30χρονο γιο του, χτυπώντας τον και αυτόν με το μαχαίρι και τραυματίζοντάς τον. Ο δράστης, στη συνέχεια, έφυγε από το σπίτι, ενώ μετά από αναζητήσεις της αστυνομίας εντοπίστηκε και συνελήφθη στο νέο λιμάνι.

Στο καφέ στην Αγυιά

Πριν δέκα χρόνια το έγκλημα στο καφέ «Μουριές» της Αγυιάς, είχε συγκλονίσει την Πάτρα και το πανελλήνιο. Δράστης, ένας άνδρας 42 ετών που σκότωσε την 37χρονη σύντροφο του με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά…! Με δεκάδες μαχαιριές ο 42χρονος την τραυμάτισε σοβαρά. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρίου αλλά δεν τα κατάφερε. «Εσβησε» μετά από 6 ώρες. Ο δράστης μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ανυποψίαστων περαστικών και θαμώνων του καφενείου – ψησταριά που διατηρούσε στην οδό Νοταρά στην περιοχή της Αγυιάς, άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και την κάρφωσε αρκετές φορές κυρίως στον λαιμό, την κοιλιά και τον θώρακα.

Μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που έκανε, προσπάθησε να βάλει τέλος και αυτός στη ζωή του, με το ίδιο όπλο που τραυμάτισε την επί χρόνια σύντροφό του, και άρχισε να κόβει τις φλέβες του. Το ζευγάρι λογομαχούσε αρκετά συχνά, και κυρίως οι καβγάδες ήταν ερωτικού περιεχομένου, και για αυτό πολλοί το χαρακτηρίζουν ως έγκλημα πάθους.

Λίγες μέρες πριν το φονικό, είχε δημιουργηθεί και άλλο επεισόδιο και το ζευγάρι είχε μάλιστα οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα για να μηνύσουν ο ένας τον άλλον, ενώ η κοπέλα είχε εξεταστεί από ιατροδικαστή ο οποίος και είχε εντοπίσει στο σώμα της μώλωπες.

Πηγή: Εφημερίδα «Γνώμη»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις