ΑΣΤΡΟΣ. Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου Άστρους διοργανώνει εσπερίδα με θέμα «Η οδός προς την Θέωση».

  • Τι είναι η Θεολογία εικόνας;
  • Ανάλυση της Σταύρωσης του Κυρίου.
  • Θέωση και αγάπη προς τον Θεό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρα 19.00 στο Πνευματικό κέντρο της Ενορίας Αγίου Αποστόλου Παύλου στο Άστρος.

Ομιλητής θα είναι ο κ. Νικόλαος Κοτταρίδης – Επίκουρος Καθηγητής Ναοδομίας και Λέκτορας.

Το πλούσιο βιογραφικό του και η επιτυχημένη και μακρόχρονη πορεία του κ. Κοτταρίδη αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για την παρουσία του στον Δήμο μας.

Βιογραφικό

Ο Νίκος Κοτταρίδης γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στην Κόρινθο. Από μικρός είχε κλίση στις ευγενείς τέχνες.

Το 2000 πέρασε στη σχολή καλών τεχνών του Πανεπιστήμιου της Λευκωσίας στην Κύπρο και το 2004 ολοκλήρωσε τις σπουδές του.

Πιο συγκεκριμένα στα ρεύματα ζωγραφικής, στη γλυπτική, τη χαρακτική και την εικονογραφία.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του αναπτύχθηκε στη διδακτική Ψυχολογία και έλαβε τον τίτλο της «Παιδοψυχοσύνθεσης –ψυχοτραυματικής ψυχολογίας» όταν έγινε δεκτή η 130 σελίδων εργασία του στην παιδική ψυχοσύνθεση στην Πανεπιστημιακή κοινότητα του Πανεπιστήμιου της Λευκωσίας το 2003.

Το 2003 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 27ο Παγκύπριο διαγωνισμό και ανακάλυψε μία νέα τεχνική στη χαρακτική όπου την κατοχύρωσε με πνευματικά δικαιώματα παγκοσμίως και την ονόμασε "μικροσφυρηλατηση".

Το 2005 πήρε τη μεταπτυχιακή του εργασία στη θεολογία της εικόνας και το 2012 ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών του λαμβάνοντας το διδακτορικό του επάνω στην αρχιτεκτονική ναοδομία.

Στο ενεργητικό του έχει 33 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με πανευρωπαϊκή αναγνώριση, έχει έξι βραβεία και δύο αριστεία εκ των οποίων τα τέσσερα από αυτά είναι αναγνωρισμένα από το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου.

Από το 2015 μέχρι τα μέσα του 2016 δίδαξε στην Αθωνιάδα σχολή ελεύθερο θεολογικό σχέδιο.

Το 2017 βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα από τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την προσφορά του στην ογκολογική μονάδα "Μαριάννας Βαρδινογιάννη" και το 2018 έλαβε τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση για εκείνον όταν γλυπτό του έργο μπήκε στο μουσείο τεχνών της Ρώμης όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Το 2021 πήρε μέρος στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμός ζωγραφικής και φωτογραφίας όπου ήταν μέλος της κεντρικής κριτικής επιτροπής.

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2021 έλαβε μέρος στον πρώτο παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης για την Ειρήνη και κέρδισε το δεύτερο βραβείο.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 βραβεύτηκε από τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς στην Κύπρο όπου η διοργάνωση έγινε στους Δελφούς και παράλληλα ήταν μέλος της κεντρικής κριτικής επιτροπής στον διαγωνισμό ζωγραφικής και λογοτεχνίας που διοργανώθηκε.

Η πιο πρόσφατη δράση του ήταν στον Δήμο Στυλίδας όπου σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, εθελοντές αλλά και παιδιά σχεδίασε και ζωγράφισε μαζί τους 7 αίθουσες από το 2ο Δημοτικό σχολείο Στυλίδας.

Αγαπά τη λογοτεχνία και την ποίηση και έχει γράψει πέντε βιβλία εκ των οποίων τα 2 ήταν επιστημονικές μελέτες επάνω στα εικαστικά και στην ιστορία τέχνης.

Έχει ολοκληρώσει την εικονογραφία σε 6 Ναούς σε όλη του την καριέρα και επί σειρά ετών δίδασκε ως ελεύθερος επαγγελματίας σε δικές του σχολές.

Το 2020 έλαβε την Ακαδημαϊκή βαθμίδα του Λέκτορα και στη συνέχεια τη βαθμίδα του Επίκουρου.

Τα τελευταία χρόνια διδάσκει ως Ακαδημαϊκός Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Ναοδομίας σε Πανεπιστήμιο των Αθηνών.

Πρόσφατα έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ για να κάνει ένα δεύτερο διδακτορικό επάνω στη Φιλοσοφική και πρακτική Θεολογία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις