ΣΠΑΡΤΗ. Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ParticipatEU» και εν όψει των επικείμενων Ευρωπαϊκών εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, το ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με το διεθνές Ίδρυμα για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Αειφορία (FOGGS), το EUROPE DIRECT Πελοπόννησος και το sparta.komvos, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ελληνικός Αγροτικός Τομέας και Ευρώπη: Βιωσιμότητα & Προοπτικές», την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, 6:30 - 8:30μμ στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη Σπάρτη.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Μπλαβούκος, Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Αριάν Κοντέλλη» του ΕΛΙΑΜΕΠ, θα συνομιλήσει για το τρίπτυχο Ελλάδα – Ευρώπη - Ευρωεκλογές με το δημοσιογράφο Ηλία Μπόνο, Διευθυντή του NotosPress.gr. Θα προλογίσει η Επικεφαλής του EUROPE DIRECT Πελοποννήσου κα. Βίκυ Ιγγλέζου.

Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την Ελληνική γεωργία, την Ευρωπαϊκή διάσταση και τις προοπτικές της, με τη συμμετοχή του κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ, Μέλους Δ.Σ. του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), της κας Sheila Darmos, Συνιδρύτριας και Διεθύντριας του «The Southern Lights non-profit organisation and Regenerative Farming Greece initiative», του κ. Θεοφάνη Λάζαρη, Γενικού Διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών Σπάρτης "ΛΑΚΩΝΙΑ", και του κ. Γιάννη Μανίκη, Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας "MOLON LAVE ΑΕ". Οι ομιλητές θα αναφερθούν σε καλές πρακτικές για την επίτευξη βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης από την εμπειρία τους, καθώς και για τη συμβολή της Ευρώπης στην κατεύθυνση αυτή.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Γιώργος Κωστάκος, Εκτελεστικός Διευθυντής του διεθνούς Ιδρύματος για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Αειφορία (FOGGS) και επικεφαλής του sparta.komvos.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και θα υπάρξουν ευκαιρίες για την υποβολή ερωτήσεων στους ομιλητές. Οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα ακόλουθα email: anagiknou@gmail.com, info@foggs.org ή στα τηλέφωνα: 6987246387, 6984492119.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις