ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Η οικογένεια του αείμνηστου Καθηγητή Νικόλαου Ζαχαριά ευχαριστεί όλους για την συμμετοχή στο πένθος και απευθύνει μήνυμα χρέους και ελπίδας…

«Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς, που συμπαρασταθήκατε, με κάθε δυνατό τρόπο, στον μεγάλο μας πόνο για την απώλεια του πολυαγαπημένου μας πατέρα, συζύγου, υιού, αδελφού, μα πάνω απ΄ όλα αγαπημένου δάσκαλου, Νικολάου Ζαχαριά, Καθ. Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Πολιτισμικών Αγαθών του Παν/μίου Πελ/σου, Διευθυντή του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας, Διευθυντή του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά (ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.), Διευθυντή του Αγγλόφωνου Μεταπτυχιακού Προγράμματος CultTech MSc, Διευθυντή του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μάνατζμεντ και Τεχνολογίες στην Πολιτισμική Κληρονομιά» στο Μυστρά, πρώην Πρόεδρο του ομώνυμου Τμήματος και Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών.

Μεγάλο το χρέος, που πέφτει στους ώμους όλων μας.

Το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας, το μοναδικό θεσμοθετημένο στον ελληνικό πανεπιστημιακό χώρο, που ο ίδιος, με το ανήσυχο πνεύμα του, την οξυδέρκεια, την επιμονή, την έμπνευση, τους άξιους συνεργάτες, ανέδειξε στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, να συνεχίσει να πρωτοπορεί στο δρόμο που χάραξε ο ίδιος.

Επίσης, το Ινστιτούτο Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά, το οποίο οραματιζόταν να καταστήσει Διεθνές Κέντρο Μελέτης και Έρευνας για τον βυζαντινό πολιτισμό, τα πρωτοποριακά μεταπτυχιακά προγράμματα και βέβαια τα μαθήματα Αρχαιομετρίας.

Για όλους εμάς είσαι πάντα εδώ. Πνοή, ανάσα, έμπνευση.

Οικογένεια Νικολάου Ζαχαριά»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις