ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Το Περδικονέρι είναι ένα μικρό χωριό του Νομού Μεσσηνίας, με λίγους κατοίκους, που μαζεύει κόσμο κυρίως τα καλοκαίρια. Ωστόσο, έχει κάτι το μοναδικό… Είναι ένα… μπλουζ χωριό που μπορεί να υπερηφανεύεται πως διαθέτει το δικό του rockumentary.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που καταγράφει πρόσωπα, εικόνες και καθημερινές δραστηριότητες από εκεί, έχοντας ως soundtrack τις μπλουζιές του Sicksea Steve και τις αφηγήσεις ενός δικού τους παιδιού, του Μπάμπη Κανναβού, οινολόγου και αγρότη.

O Μπάμπης είναι ο πρωταγωνιστής, ένας νεαρός αγρότης με αδυναμία στην μπλουζ μουσική. Φτιάχνει μόνος του μουσικά όργανα από παλιά κουτιά από πούρα και κουρτινόξυλα και προσπαθεί να μάθει να παίζει μπλουζ.

Όπως λέει ο ίδιος στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ, η μουσική που υπάρχει είναι ατελείωτη, πολλά τα είδη και πολλοί οι καλλιτέχνες ανά είδος. Αρκετά μουσικά ρεύματα όμως δεν ακούγονται καθόλου σε ράδιο ή τηλεόραση, οπότε καμιά φορά χρειάζεται να ψάξει κανείς μόνος του για να βρει κάτι που πραγματικά του αρέσει, ενώ θεωρεί ότι το όλο εγχείρημα έχει θετικά στοιχεία, καθώς του δίνει τη δυνατότητα να κάνει αυτό που θέλει μέσα στη φύση που λατρεύει και τον εμπνέει.

Ο Μπάμπης Κανναβός πιστεύει ότι και στο μέλλον θα συνεχίσουν να φτιάχνονται μουσικές μπάντες, μικρομηκάδες θα ανεβάζουν τις ταινίες τους στο internet και ένας άλλος πολιτισμός θα περιμένει στη γωνία να βγει στο προσκήνιο. Κάπου εκεί, στο «καλλιτεχνικό περιθώριο», ίσως συναντήσει κάποιος και τη δική του δουλειά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις