ΣΠΑΡΤΗ. Θα μιλάμε για έναν ακόμα άθλο του Ηρακλή. Αν το έργο ανάπλασης της Παλαιολόγου στη Σπάρτη ολοκληρωθεί έως την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου 2024.

Ας αγνοήσουμε ότι ο γρανιτόλιθος που έχει τοποθετηθεί ως οδόστρωμα στην Παλαιολόγου είναι ακατάλληλος και για οχήματα και για πεζούς και κανονικά πρέπει να αντικατασταθεί. Ας αγνοήσουμε ότι η Μελέτη θέλει έναν πεζόδρομο με πολύ ήπια κυκλοφορία οχημάτων. Ας αγνοήσουμε την εμπειρία που αποκτήσαμε τα τελευταία χρόνια από το συγκεκριμένο έργο.

Ας αποδεχθούμε τη δέσμευση του εργολάβου του έργου ότι σε 140 εργάσιμες ημέρες από σήμερα θα έχει ολοκληρώσει το έργο. Σήμερα, αν έχει γίνει το 25% του έργου σημαίνει ότι, απομένει ακόμα το 75%. Από αυτό, ακόμα και αν αφήσει ένα 5% (π.χ. σιντριβάνι) θα πρέπει να κατασκευάσει το 70%.

Είναι αυτό εφικτό με τους ρυθμούς που έχει δείξει μέχρι σήμερα; Μόνον ένας νέος άθλος του Ηρακλή θα μπορούσε να συγκριθεί με την ολοκλήρωση του έργου στην Παλαιολόγου, με όσα παρακολουθούμε να διαδραματίζονται.

Εν τω μεταξύ υπάρχουν άλλα έργα και αυτά σε τρομέρη καθυστέρηση. Open Mall, Λέσχη Αξιωματικών, Δρόμος προς Γουδέ, ενώ το έργο ανάπλασης της Παλαιολόγου στον βόρειο και νότιο τομέα πρέπει να προχωρήσει και αυτό.

Μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε πολιτικά τη στάση αλλά σε καμία περίπτωση να αναθεωρήσουμε συμβατικά το συγκεκριμένο έργο;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις