ΣΠΑΡΤΗ. Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, ξεπέρασαν τους 600, τηρήθηκε και φέτος το έθιμο. Κάτω από τον ίσκιο των μοναδικών πλατανιών, στις πηγές του Καταγιάννη, στα Καλύβια Σοχάς Αμυκλών Σπάρτης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυκλών «Η Νιόβη» προσκάλεσε και φέτος πολίτες και αρχές σε ένα λαϊκό γλέντι υποδοχής του Μάη και της Άνοιξης. Την Κυριακή 12 Μαΐου συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Σπάρτης και την Τοπική Κοινότητα Καλυβίων Σοχάς παραδοσιακή εκδήλωση με τραγούδι, χορό, εκλεκτό φαγητό, κρύα ποτά, ζεστά γλυκίσματα και απόλυτη δροσιά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου υποδέχθηκε τον κόσμο που για μια ακόμα φορά επέλεξε τον μοναδικό αυτόν τόπο. Ευχήθηκε καλή άνοιξη, εργασία στους νέους, και υγεία στις μητέρες, καθ’ ότι ήταν και Γιορτή της Μητέρας. Η προετοιμασία ήταν άψογη και η φιλοξενία άνετη. Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Η Νιόβη» Τζένη Γιαννοπούλου και τα μέλη καλωσόρισαν τον κόσμο, ευχαρίστησαν τις Αρχές και φρόντισαν για την εξυπηρέτηση όλων. Η ορχήστρα με τον Δημήτρη Καραχάλιο στο τραγούδι, τον Βασίλη Βήλο στο κλαρίνο και την νεοεμφανιζόμενη στο τραγούδι Γιόβα Πέτρουλα, ανέλαβε τη διασκέδαση ενώ ζεστή μπουζοπούλα, νόστιμα σουβλάκια και κρύα μπύρα ικανοποιούσαν τους συμμετέχοντες. Έγινε και λαχειοφόρος για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του Συλλόγου.

Παρόντες οι πατέρες Γ. Πούλιας και Ι. Πορφύρης. Τον δήμο Σπάρτης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Κουρτσούνης που απηύθυνε χαιρετισμό. Παρόντες επίσης οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Γιαννόπουλος, Διαμάντω Βαγιακάκου, η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Ντία Τζανετέα με συνεργάτες της και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Σελίμος, Τάκης Μπαρέλος.

Να σημειωθεί ότι χάρη στον Σπαρτιάτη οπερατέρ Τάκη Κούρο, ανταποκριτή (και) της τηλεόρασης Alpha προβλήθηκε live η εκδήλωση στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Νίκο Μάνεση» ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν και το notospress.gr.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις