ΣΚΑΛΑ. Κανείς δεν περίμενε μετά από τόσα χρόνια συζήτησης και διαπραγμάτευσης κι ενώ στον δήμο Ευρώτα λειτουργεί το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης της ΤΕΡΝΑ να υπάρχει ενεργός ΧΑΔΑ. Μάλιστα πολύ κοντά στο χωριό Απιδιά, στη θέση Λάκκες - Άμπουλας. Δυστυχώς πρόκειται για τον ΧΑΔΑ της περιοχής που λειτουργούσε απο το 2017 κι έπρεπε να έχει κλείσει και αποκατασταθεί το 2023. Ωστόσο σήμερα είναι ενεργός και μάλιστα εδώ γίνεται η εναπόθεση των ογκωδών απορριμμάτων.

Η κάμερα του notospress κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί (μέσα Μαΐου 2024) μετά από καταγγελία πολιτών που αναρωτιούνται γιατί συνεχίζεται η υποβάθμιση του περιβάλλοντος ενώ υπάρχουν πλέον οι υποδομές και οι πόροι για την διαχείριση των απορριμμάτων και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι στο χωριό Απιδιά, που υπόκειται στις συνέπειες του ΧΑΔΑ, έχει τοποθετηθεί σπιτάκι ανακύκλωσης, με τη διαφορά ότι αυτό είναι ανενεργό.

Η δυσοσμία αλλά και η εικόνα στην περιοχή του ΧΑΔΑ είναι απολύτως δυσάρεστη και οι πολίτες ζητούν άμεσα με τους πόρους που προφανώς προβλέπονται να γίνει αποκατάσταση της περιοχής με σημαντικές επιχωματώσεις, φυτεύσεις και περίφραξη - σήμανση για όσο καιρό αυτό είναι αναγκαίο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις