ΚΡΟΚΕΕΣ. Απελπισμένοι και πεπεισμένοι ότι εξαιρούνται από την ανάπτυξη είναι κάτοικοι των Κροκεών Δήμου Ευρώτα όταν βλέπουν ένα στοιχειώδες και χρηματοδοτούμενο έργο από το ΕΣΠΑ, αυτό της ύδρευσης, να μην έχει τελειώσει εδώ και 4 χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν επιδέχονται διάψευσης, το έργο Δικτύου Ύδρευσης - Β’ Φάση (ΕΣΠΑ) απεντάχθηκε και καρκινοβατεί. Είχε ενταχθεί το 2019, αναδείχθηκε ανάδοχος το 2020 και από τότε δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω μη πληρωμής του εργολάβου, όπως αναφέρουν πολίτες. Δεν έχουν γίνει συνδέσεις και δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ στους δρόμους παραμένουν ανοικτά τα σκάμματα δημιουργώντας ένα επιπλέον πρόβλημα στην κυκλοφορία και στην ασφάλεια.

Να θυμίσουμε ότι επί δημαρχίας Γρυπιώτη και αντιδημαρχίας Παναγιωτακάκου είχε υλοποιηθεί έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης μέσα σε 6 μήνες με απορρόφηση από το ΕΣΠΑ 800.000€. Από το 2019 ένα έργο μόλις 136.000€, μετά απο την έκπτωση, δεν λέει να ολοκληρωθεί.

Η δημοτική αρχή Ευρώτα οφείλει μια απάντηση στους κατοίκους των Κροκεών που θεωρούν πλέον δικαιολογημένα ότι όχι μόνον αδικούνται αλλά υποθηκεύεται και ο τόπος τους, μιας και αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Υπάρχουν και άλλα όπως π.χ. ο Παιδικός Σταθμός, το ΚΤΕΟ, κ.λ.π.

Τα ερωτήματα:

  • Ποιος είναι ο λόγος που δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο και ποιος ευθύνεται;
  • Πότε θα ολοκληρωθεί και από ποιόν εξαρτάται;
  • Πως θα ωφεληθούν οι Κροκεές ανταποδοτικά για την 4χρονη καθυστέρηση και υποβάθμιση;

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις