ΣΠΑΡΤΗ. Μια απίστευτα μοναδική διάκριση πολύ υψηλού κύρους, με την κατάκτηση της 1ης, 2ης και 3ης θέσης στο σύνολο κατηγορίας, σημειώθηκε στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων AIPO D'ARGENTO 2024, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου. Με τρία διαφορετικά ελαιόλαδα τους στις κορυφαίες θέσεις αλλά και 16 βραβεία συνολικά, αποτελούν τους μεγάλους νικητές του διεθνούς διαγωνισμού της Βερόνας στην Ιταλία, προάγοντας την Ελληνική ελαιοκομία υψηλής ποιότητας, ανά τον κόσμο.

Σημειολογικά η ανακοίνωση αυτών των αποτελεσμάτων, με 1 Gran Goccia D’ Oro, 10 Goccia D’ Oro και 1 Goccia D’ Argento βραβεία, αποτελεί μια απίστευτη και ολοκληρωτική νίκη της Ελλάδας, της Σπάρτης αλλά και των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό παγκόσμιο διαγωνισμό υψηλού κύρους, στη Βερόνα της Ιταλίας. Να σημειωθεί ότι η κατάκτηση και των τριών (3) πρώτων θέσεων μιας ολόκληρη κατηγορίας στο διεθνή και μεγάλο διαγωνισμό της Ιταλίας, με νικητές τα gourmet ελαιόλαδα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελεί ένα σπάνιο και αξιοσημείωτο γεγονός στην διεθνή Ελαιοκομία.

Η 21η έκδοση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βερόνα της Ιταλίας, από 23 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2024. Ο AIPO D'ARGENTO έχει γίνει εθνικό σημείο αναφοράς στην Ιταλία και ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς ελαιολάδου παγκοσμίως. Διενεργήθηκε για πρώτη φορά το 2004 και διοργανώνεται από την Διαπεριφερειακή Ένωση Παραγωγών Ελιάς της Βερόνας (AIPO) σε συνεργασία με το Ιταλικό Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικής Πολιτικής.

Από το 2011, το πάνελ γευσιγνωσίας του AIPO D'ARGENTO έχει αναγνωριστεί επίσημα από το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικής Πολιτικής της Ιταλίας (MIPAAF) για να πιστοποιεί την ποιότητα των παραγόμενων ελαιολάδων, μετά από ακριβή ανάλυση και αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους αποκλειστικά με τη μέθοδο ανάλυσης του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (COI). Έτσι, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών χαρακτηρίζεται από τεράστια εμπειρία και αξιοπιστία, μεγάλη αυστηρότητα και επαγγελματισμό. Μετά την προκαταρκτική χημική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των κριτών διενεργεί την ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε τέσσερις συνολικά φάσεις, διενεργώντας συνεχείς ελέγχους ποιοτικούς και οργανοληπτικούς έως ότου δημιουργηθεί η τελική βαθμολογία και η κατάταξη των ελαιολάδων.

Για το 2024 σημειώθηκε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών του διαγωνισμού της Βερόνα, με περισσότερα από πεντακόσια (500) ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, πράγμα που δείχνει και το ενδιαφέρον της διεθνούς ελαιοκομίας για το διαγωνισμό αυτό με τις πολύμηνες μεθόδους αξιολόγησης των ελαιολάδων.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με την κατάκτηση και των τριών (3) πρώτων θέσεων ολόκληρης κατηγορίας του διαγωνισμού, που θεωρείται κάτι το πρωτοφανές για Ελληνικά ελαιόλαδα, με εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες, που ξεπέρασαν και το 95 % από τους αναγνωρισμένους κριτές του MIPAAF της Ιταλίας, αλλά και με 16 μοναδικές βραβεύσεις συνολικά για το 2024, που είναι :

TREASURE Blend evoo – 1o CLASSIFICATO 2024

TREASURE Blend evoo – GRAN Goccia D’ Oro

Το ελαιόλαδο Treasure Blend Evoo αναδείχτηκε το καλύτερο gourmet ελαιόλαδο του διαγωνισμού της Ιταλίας για το 2024, στην κατηγορία του.

Στην δεύτερη (2η) και τρίτη (3η) θέση της κατηγορίας βρέθηκαν δύο ακόμα ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, που είναι :

FLAVORED GOURMET ENIGMA - 2o CLASSIFICATO 2024

FLAVORED GOURMET ENIGMA - Goccia D’ Oro

OLEOASTRON Gourmet Evoo – 3o CLASSIFICATO 2024

OLEOASTRON Gourmet Evoo - Goccia D’ Oro

Παράλληλα στην κατηγορία των gourmet ελαιολάδων του AIPO D'ARGENTO στην Ιταλία, ακόμα τέσσερα (4) ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με Goccia D’ Oro βραβεία, και βαθμολογίες που υπερβαίνουν το 90 %, τα οποία είναι :

MAJESTIC Blend evoo – Goccia D’ Oro

GEMSTONE Blend evoo - Goccia D’ Oro

MASTERPIECE Blend evoo - Goccia D’ Oro

SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Goccia D’ Oro

Να σημειωθεί ότι η κατάκτηση των τριών (3) πρώτων θέσεων μιας ολόκληρη κατηγορίας στο διεθνή και μεγάλο διαγωνισμό της Ιταλίας AIPO D'ARGENTO 2024, με νικητές τα gourmet ελαιόλαδα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελεί ένα σπάνιο και ιστορικό γεγονός στην διεθνή Ελαιοκομία, που δεν έχει ξανασυμβεί. Ταυτόχρονα μία ακόμα εξαιρετικά μεγάλη διάκριση απέσπασαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμώμενοι και στην κατηγορία των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων με την κορυφαία τρίτη (3) θέση της γενικής κατάταξης όλων των μονοποικιλιακών ελαιολάδων του διαγωνισμού της Βερόνας.

Ειδικότερα το μονοποικιλιακό ελαιόλαδο FYLLIKON First Harvest Organic Evoo ανακηρύχθηκε νικητής με Goccia DOro βραβείο και κατέλαβε με πολύ υψηλή βαθμολογία την τρίτη (3η) θέση της γενικής κατάταξης, ανάμεσα σε 506 δείγματα ελαιολάδων από πολλές χώρες που συμμετείχαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εικοσιένα (21) χρόνια που τελείται ο διεθνής διαγωνισμός AIPO D'ARGENTO, την κορυφαία 3η θέση γενικής κατάταξης μονοποικιλιακών ελαιολάδων, δεν είχε πετύχει άλλο Ελληνικό ελαιόλαδο.

Αξιοσημείωτη είναι και η επιτυχία του βιολογικού Αγουρελαίου των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, μιας και αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο της Ελλάδας στα βραβευμένα ελαιόλαδα της κατηγορίας των ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ελαιολάδων, του διεθνούς διαγωνισμού της Βερόνας. Το AGOURELAIO Early Harvest Organic evoo τιμήθηκε με Goccia D’ Oro βραβείο και με βαθμολογία που ξεπερνά το 90 %.

Τέλος τις μεγάλες αυτές επιτυχίες στον AIPO D'ARGENTO συμπληρώνουν τα δύο νέα Πολύποικιλιακά (Blend) ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, τα PLUS HEALTH GREEN evoo και PLUS HEALTH BLUE evoo, που κατέκτησαν και τα δύο πολύ σημαντικές θέσεις στην κατηγορία τους, με βαθμολογίες που ξεπέρασαν το 90 % και βραβείο Goccia D’ Oro, ενώ το βιολογικό ελαιόλαδο ARMONIA organic evoo τιμήθηκε με βραβείο Goccia D’ Argento και βαθμολογία που ξεπέρασε το 80 %.

Όλες αυτές οι εξαιρετικά σπάνιες και πολύ υψηλές βραβεύσεις στη Βερόνα της Ιταλίας για το 2024, αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, μιας και προάγουν την Ελληνική και Σπαρτιατική ελαιοκομία σε διεθνές επίπεδο και στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς του κόσμου.

Παράλληλα στον AIPO D'ARGENTO 2024, συμπληρώθηκε ο μοναδικός αριθμός των 871 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου , αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ και συνεχίζει να εξελίσσεται.

[Outstanding distinctions in Verona, Italy for Sakellaropoulos Organic Farms
An incredibly unique distinction of very high prestige, with the conquest of the 1st, 2nd and 3rd category places, was noted in Verona, Italy, for Sakellaropoulos Organic Farms at the recognized international competition AIPO D'ARGENTO 2024. With three different olive oils in the top positions and 16 awards in total, they are the big winners of the international competition in Verona, Italy, promoting high-quality Greek olive growing around the world].

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις