ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μανώλης Μάκαρης, Παναγιώτης Μερμίγκης και Ιωάννης Σιάτος σημειώνουν ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέχει αρνητική πρωτιά στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα. Για αυτό και θεωρούν επιτακτική την ανάγκη να υπάρχει επαρκής σήμανση σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ειδικά σε τμήματα / θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (ΜΟΑ) .

Όπως σημειώνουν αυτή την στιγμή παρατηρούνται:

  • Απουσία σήμανσης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου, φθαρμένες και κατεστραμμένες πινακίδες.
  • Τεράστιες ελλείψεις σε οδικό εξοπλισμό ( οριζόντια και κάθετη σήμανση σηματοδότηση πχ. οπτικές ράβδοι ταχύτητας αντανακλαστικοί οριοδείκτες, πλευρικές ταινίες θορύβου ).
  • Ταυτόχρονα οι περισσότερες τεράστιες ηλεκτρονικές πινακίδες που εγκατέστησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου το προηγούμενο διάστημα με κόστος 1.618.200 € δεν λειτουργούν ή όσες λειτουργούν δεν φαίνεται να είναι συνδεδεμένες με κάποιο απομακρυσμένο κέντρο ελέγχου της Περιφέρειας Πελοποννήσου που να συλλέγει διαρκώς δεδομένα και μεταβάλει τα μηνύματα στις πινακίδες με βάση τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση που επικρατεί στο οδόστρωμα , αφού δείχνουν συνεχώς τα ίδια μηνύματα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η περιφερειακή αρχή:

  • Αν θα προβεί σε αντικατάσταση των φθαρμένων πινακίδων στο προσεχές διάστημα.
  • Αν θα αναβαθμιστεί και πότε ο οδικός εξοπλισμός στους δρόμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  • Πότε θα συνδεθούν οι ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων με απομακρυσμένο κέντρο ελέγχου.
  • Αν έχει κάποιο πλάνο για τοποθέτηση καλαίσθητων τουριστικών πινακίδων σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, που θα περιλαμβάνουν χάρτη της περιοχής, γραφικές απεικονίσεις και qr code για να μπορούν με την χρήση του κινητού τους οι επισκέπτες να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες μέσω από τα portals της Περιφέρειας Πελοποννήσου.Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις