ΣΚΑΛΑ. Κεντρικός δήμος της Λακωνίας και κομβικός συγκοινωνιακά. Ωστόσο ο Δήμος Ευρώτα στερείται υποδομών ως δήμος παραγωγός με μεγάλες ανάγκες σε άρδευση και ενέργεια και με πολλές πλημμυρικές απειλές αφού εδώ καταλήγουν 3 ποτάμια και αρκετοί χείμαρροι.

Αν και στα όρια του έχει δημιουργηθεί το εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων ο δήμος Ευρώτα έχει ακόμα να διανύσει δρόμο για την ανακύκλωση και την διαχείριση των στερεών αποβλήτων του. Οι παρακάμψεις των δύο πόλεων, Σκάλας και Βλαχιώτη είναι έργο κεντρικό και η αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου δίνει προοπτική προς τον τουρισμό.

Οι αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη (Καποδίστριας - Καλλικράτης) έχουν διαμορφώσει παθητικές καταστάσεις σε κωμοπόλεις και χωριά του Δήμου.

Έτσι αν και παράγει πλούτο (ελιά, πορτοκάλι, κηπευτικά, οίνο, αλιεία, κ.α.) στις υποδομές του όπως Υγεία, Εκπαίδευση, κ.λ.π. έχει μεγάλα κενά. Ακόμα και κεκτημένες υποδομές (ΚΤΕΟ, Γήπεδα, Κ.Υ.) μαραζώνουν. Ο δήμος είναι υποχρεωμένος πλέον να στοιχηθεί στον κεντρικό σχεδιασμό του Νομού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν έργα μεγάλης κλίμακας που απαντούν στις απαιτήσεις των καιρών. Αν δεν έχει την δύναμη και την επάρκεια θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια από κάθε υπερκείμενη αρχή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις