ΤΡΙΠΟΛΗ. Για τα έξυπνα ηλιακά παγκάκια τα οποία έχουν τοποθετηθεί στην πόλη της Τρίπολης μίλησε ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης.

Να σημειωθεί ότι τα παγκάκια έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία Άρεως, στην πλατεία Πετρινού και στο ΔΑΚ Τρίπολης.

Ο κ. Τζιούμης υπογράμμισε ότι «είναι ηλιακά, δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη, εκτός από το να ξεκουραστεί, να μπορεί να φορτίσει το κινητό του, να έχει wifi, να ακούσει μουσική και να εργαστεί από τον υπολογιστή ή το κινητό του.

Είναι στο πλαίσιο ενός έργου που περιλαμβάνει επιπλέον δύο σημεία info kiosk στην οδό Δημητρακόπουλου και έξω από το Ψηφιακό Μουσείο, αλλά και τρεις μεγάλες οθόνες διαφημιστικές – ενημερωτικές για τους πολίτες.

Είναι μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος της πόλης μας.»

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη θλίψη του που ήδη έχουν τοποθετηθεί αυτοκόλλητα, πάνω στα παγκάκια, λέγοντας ότι «είναι κρίμα, διότι γίνονται με χρήματα των πολιτών και βανδαλίζονται. Πρέπει οι πολίτες που τους ενδιαφέρει η καλαισθησία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Δεν μπορεί οι λίγοι να καταστρέφουν την προσπάθεια που κάνουν τα συνεργεία του δήμου. Ο δήμος κάνει μια υπερπροσπάθεια να διατηρεί το χώρο καθαρό. Θα πρέπει κι εμείς οι πολίτες, αν βλέπουμε τέτοια φαινόμενα, να τα καταγγείλουμε. Αν συλληφθεί κάποιος που κάνει φθορές, ο δήμος θα κάνει ό,τι προβλέπει ο νόμος για να προστατεύσει τη δημόσια περιουσία.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις