ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός επιδίωξε συνάντηση με τους δημοσιογράφους της Λακωνίας. Αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ελαφόνησο, κατέληξε στη Σπάρτη όπου στο ξενοδοχείο Μενελάιον συναντήθηκε με οκτώ εκπροσώπους ΜΜΕ και συζήτησαν, φιλικά και ανοικτά, για ζητήματα αλλά και προοπτικές της Λακωνίας και της πρωτεύουσάς της.

Οι όροι, βιώσιμη ανάπτυξη, προστιθέμενη αξία, περιφερειακή συνείδηση και συμμετοχή στην προσπάθεια, ήταν το πρόσημο σε κάθε αναφορά του Περιφερειάρχη. Δεν μίλησε για ξεκομμένα έργα αλλά για έργα που είναι ή θα είναι αποτέλεσμα ενός γενικού ψύχραιμου και εξωστρεφούς σχεδιασμού. Ξεκαθάρισε ότι η εφαρμογή ή προετοιμασία μελετών κι έργων γίνεται στη βάση συγκεκριμένων στοιχείων, δεδομένων και αναγκών και κάθε πόλη, κάθε νομός, δεν είναι οντότητες ξεκομμένες, αυτόνομες ή απομονωμένες σε σχέση με την Πελοπόννησο αλλά και με τη διοίκηση έτσι όπως την εννοεί και την υλοποιεί. Δίνει μεγάλη σημασία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με σύγχρονο πνεύμα, έχει δεσμευτεί ότι όποια έργα είχαν καθυστερήσει ή κολλήσει θα προχωρήσουν και βάζει στο κέντρο του τραπεζιού της συζήτησης τους νέους ανθρώπους και τον μοντέρνο τρόπο ζωής στην Πελοπόννησο ως έναν από τους τρόπους συνειδητής αποκέντρωσης, βελτίωσης του δημογραφικού δείκτη και λειτουργικής εξέλιξης των πραγμάτων και των καταστάσεων. Ο σχεδιασμός με βάση την προοπτική ενός ρεαλιστικού αλλά σύγχρονου μοντέλου ζωής, κοινωνίας και προόδου είναι αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες που θα αποτυπωθούν και στις πρωτοβουλίες και τα έργα που η Περιφέρεια Πελοποννήσου δρομολογεί.

Έχοντας στο πλάι του τους αντιπεριφερειάρχες, κ.κ. Βερούτη και Τζινιέρη και με αναφορά και στον κ.κ.Μιχελόγγονα, έδωσε ένα γενικό περίγραμμα έργου στη Λακωνία με έμφαση στη διαχείριση των υδάτων, την ολοκλήρωση οδικών δικτύων, τις αναπτυξιακές αναπλάσεις, τη διαμόρφωση συνθηκών βελτίωσης του δημογραφικού και την ανάδειξη της πρωτεύουσας της Λακωνίας σε εμβληματικό προορισμό, εξελιγμένο και αναβαθμισμένο τόσο στην ποιότητα ζωής όσο και στην βιωσιμότητα της ανάπτυξής του.

Σε ερωτήματα που αφορούσαν την έλλειψη δημόσιων πόρων και δημόσιου προσωπικού ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι σήμερα, αυτός και οι συνεργάτες του, δουλεύουν με ό,τι έχουν σχεδιάζοντας όμως αυτά που είναι αναγκαία στο βάθος του 5ετούς σχεδιασμού χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς άλλων εποχών...

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις