ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Εργασίες, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων γεωτρήσεων που θα γίνουν σε διάφορα σημεία του Δήμου, ξεκίνησαν από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας στο Αριοχώρι τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, πλησίον της δεξαμενής της Κοινότητας. Στόχος των παρεμβάσεων να εξασφαλιστεί επιπλέον παροχή πόσιμου νερού, με σκοπό να ενισχυθεί επικουρικά - εφόσον αυτό απαιτηθεί - το δίκτυο υδροδότησης της Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑ Καλαμάτας το προηγούμενο διάστημα έλαβε απόφαση να ξεκινήσει την ανόρυξη μιας σειράς γεωτρήσεων που σκοπό έχουν την εξασφάλιση εναλλακτικών πηγών ύδατος, με γνώμονα τόσο την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων υδροδότησης περιοχών (αύξηση πληθυσμού, αυξημένες καταναλώσεις, άνυδρο χειμώνα κ.ά.) όσο και της απαιτούμενης εναρμόνισης με το σχέδιο ασφαλείας νερού που η ΔΕΥΑΚ διαθέτει.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο «η αρχή έγινε από το Αριοχώρι, και αναμένονται τα αποτελέσματα να αξιολογηθούν ώστε να προχωρήσουν και οι επόμενες προγραμματισμένες γεωτρήσεις με στόχο να εξασφαλιστεί η δυνατότητα αν χρειαστεί, να ενισχύσει επικουρικά με επιπλέον ποσότητες πόσιμου νερού το δίκτυο υδροδότησης του Δήμου Καλαμάτας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις