ΗΛΕΙΑ. Περιορίζονται σταδιακά τα μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο.

Τα εναέρια μέσα που σηκώθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας έχουν κατορθώσει με τη συνδρομή και των επίγειων δυνάμεων, να οριοθετήσουν τις πυρκαγιές σε Ηλεία, Αχαΐα και Αρκαδία, με το πιο δύσκολο μέτωπο να εντοπίζεται σε χωριά της Πηνείας στην Ηλεία.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/6), οι φλόγες απείλησαν τα χωριά Λάτα και Πρόδρομος, ενώ μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ήχησε και πάλι το 112 σε όσους βρίσκονταν στο χωριό Λάτα να απομακρυνθούν προς το Σιμόπουλο.

Την ίδια ώρα μάχη με τις φλόγες δίνουν 154 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων στη συγκεκριμένη φωτιά.

Οι άνεμοι δεν είναι τόσο ισχυροί όσο χθες Παρασκευή (21/6), και η πυροσβεστική πιστεύει πως θα καταφέρει μέσα στην ημέρα να περιορίσει τις φωτιές. Ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, μίλησε ξεκάθαρα για εμπρησμό: «φαίνεται ότι είναι εμπρησμός. Ξεπήδησαν πολλές εστίες μαζί, δεν μπορεί παρά να είναι εμπρησμός».

Ένας 55χρονος άνδρας έχασε την ζωή του στην Ηλεία, όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά από το απόγευμα της Παρασκευής. Ο 55χρονος βρισκόταν στο χωριό Μυρτιά και έσπευσε να βοηθήσει στο έργο της κατάσβεσης, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις είχε καταναλώσει φαγητό κι έπαθε αναρρόφηση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις