ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στο 80% αναμένεται να φθάσει στα τέλη του 2024 η πρόοδος των εργασιών στον Αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου, τον οποίο θα συντηρεί και διαχειρίζεται η Ολυμπία Οδός.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, από το βήμα του «Athens Riviera Summit 2024», ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος κατασκευάζεται με επιταχυνόμενο ρυθμό, με στόχο να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2025. Έτσι οι μετακινήσεις κατοίκων και τουριστών θα γίνουν μέσω του σύγχρονου οδικού άξονα. Η παράδοση στην κυκλοφορία του νέου αυτοκινητόδρομου μήκους 75 χλμ. θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια και θα προσφέρει οικονομικά οφέλη στη Δυτική Ελλάδα και την Ηλεία ειδικότερα.

Τα χαρακτηριστικά της Πατρών - Πύργου

Το πρώτο τμήμα των 13 χλμ. από το Μιντιλόγλι έως την Κάτω Αχαΐα αφορά διαπλάτυνση της υφιστάμενης εθνικής οδού Πατρών-Πύργου. Τα υπόλοιπα 62 χλμ. είναι κατασκευή σε νέα χάραξη μέσω της κοιλάδας της Ήλιδας. Το πλάτος του οδοστρώματος θα υπερβαίνει τα 21 μέτρα, με δύο λωρίδες + ΛΕΑ ανά κατεύθυνση και όριο ταχύτητας τα 120 χλμ/ώρα.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις