ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Εκδήλωση ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού και των φορέων σχετικά με τη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης στα πλαίσια του Άξονα 3: «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Μαρτίου, ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Σχολείου της Ρειχιάς, στη Δημοτική ενότητα Ζάρακα, του Δήμου Μονεμβασίας

Την εκδήλωση διοργανώνει Η «ΠΑΡΝΩΝΑ- ΤΑΫΓΕΤΟΥ » Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, ως Αντένα του Νομού Λακωνίας του Μηχανισμού Υποστήριξης «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. και ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Κ.Σ.Σ.Α.) » για την υλοποίηση του Άξονα 3, σε συνεργασία με τον Δήμο Μονεμβασίας.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημοσιοποίησε τη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης στα πλαίσια των παρακάτω Μέτρων του Άξονα 3: «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013:
• Μέτρο 311: «Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες».
• Μέτρο 312: «Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων».
• Μέτρο 313: «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων».

Οι περιοχές παρέμβασης του Άξονα 3 στη Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας , είναι:
• Δήμος Σπάρτης (Δημοτική Ενότητα Μυστρά, Δημοτική Ενότητα Οινούντος, Δημοτική Ενότητα Πελλάνας, Δημοτική Ενότητα Θεραπνών (εκτός των Τ.Κ. Πλατάνας, Σκούρας), Δημοτική Ενότητα Φάριδος, και Δημοτική Κοινότητα Καρυών)

• Δήμος Ανατολικής Μάνης (Δημοτική Ενότητα Ανατολικής Μάνης, Δημοτική Ενότητα Γυθείου (εκτός του Δ.Κ. Γυθείου), Δημοτική Ενότητα Σμύνους, Δημοτική Ενότητα Οιτύλου)
• Δήμος Ευρώτα (Δημοτική Ενότητα Γερόνθρων, και Δημοτική Ενότητα Νιάτων (εκτός του Τ.Κ. Απιδέα).
• Δήμος Μονεμβασίας (Δημοτική Ενότητα Ζάρακα)

Στην εκδήλωση θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των Μέτρων που έχουν προκηρυχθεί, των δράσεων που ενισχύονται, των δικαιούχων, των ποσοστών ενίσχυσης, των επιλέξιμων δαπανών, κ.α. , τα οποία θα μοιραστούν σε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό.

Πληροφορίες για την εκδήλωση:
• ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ,Τηλέφωνο 2732360415
• «ΠΑΡΝΩΝΑ- ΤΑΫΓΕΤΟΥ » Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ , ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ 125 - ΣΠΑΡΤΗ - Τηλέφωνο 2731089255,