ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στην πρόσφατη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε κατ’αρχήν στην υποβάθμιση που έχει υποστεί το Συλλογικό Όργανο του Περιφερειακού Συμβουλίου, με ευθύνη της Κυβέρνησης και της μεθοδευμένης προσπάθειας της για την γενικότερη απαξίωση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

Ο πρ. Περιφερειάρχης με αφορμή την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Περιφέρεια με δεδομένες τις μεγάλες καθυστερήσεις χρηματοροών εκ μέρους της Κεντρικής Κυβέρνησης, δήλωσε χαρακτηριστικά πως τα οικονομικά της Χώρας μας είναι σε τραγική κατάσταση.

Κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι ήδη έχει πάρει όλες τις προκαταβολές του ΕΣΠΑ 2021-2027, του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και τα κεφάλαια των ασφαλιστικών ταμείων και των υπόλοιπων δομών και παρόλα αυτά παρουσιάζει έλλειμμα 58,5 δισ. ευρώ (στην τριετία 2021-2022-2023) και έχει προσφύγει σε εσωτερικό δανεισμό, χρεώνοντας με repos τους οργανισμούς της Γενικής Κυβέρνησης.

Ο κ. Τατούλης τέλος επεσήμανε ότι η στάση πληρωμών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή του δείκτη κινητικότητας της ρευστότητας μιας Κυβέρνησης αποδεικνύει την πολύ δύσκολη θέση που βρίσκεται η Χώρα μας, γεγονός το οποίο πιθανότατα να μας οδηγήσει σε δυσμενείς επιπτώσεις.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις