ΠΑΤΡΑ. Για δύο ώρες δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας μάχονταν με τις φλόγες, στη μεγάλη φωτιά στην Πάτρα που είναι αυτή τη στιγμή χωρίς ενεργό μέτωπο. Με πρώτo μέλημα όλων να είναι η ασφάλεια των πολιτών, σε βίντεο του φαίνεται η στιγμή όπου αστυνομικός παίρνει στα χέρια του έναν ηλικιωμένο άνδρα και τον μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Από την πρώτη στιγμή, οι άνδρες της Πυροσβεστικής και οι αστυνομικοί υπάλληλοι προσπάθησαν να βοηθήσουν σε αυτή τη μεγάλη επιχείρηση της εκκένωσης και του απεγκλωβισμού, ανθρώπους που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν μόνοι τους.

Ο αστυνομικός απομάκρυνε τον ηλικιωμένο από τον τόπο κατοικίας του καθώς δεν ήταν σε θέση να περπατήσει και έτσι, τον σήκωσε στην αγκαλιά του και τον μετέφερε σε ασφαλές σημείο.

Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Γηροκομείου παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι εστάλησαν από το 112 δύο μηνύματα εκκένωσης στους κατοίκους στην περιοχή Γηροκομείο να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Εγλυκάδα Πατρών. Αυτή την στιγμή κλειστός είναι ο δρόμος από το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409.

Επίσης, εκκενώθηκε το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γηροκομειό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μικροί ασθενείς μεταφέρονται στο γενικό κρατικό νοσοκομείο, ο «‘Αγιος Ανδρέας». Επίσης, εκκενώθηκαν το «Κωνσταντοπούλειο» ευγηρείο και το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο, «Μέριμνα», που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις