ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Λίγες μέρες απέμειναν γι αυτούς που περιμένουν να απολαύσουν την παραδοσιακή και λαχταριστή μπουζοπούλα από της Παναγίας και μετά. Στα πανηγύρια των χωριών αλλά και στα μεγάλα της Τεγέας και του Μυστρά η μπουζοπούλα έχει την τιμητική της.

Ομοίως στη Μεσσηνία όπου βρεθείς θα έχεις την ευκαιρία να την απολαύσεις. Η παράδοση κρατάει χρόνια. Το ψητό μπουζόπουλο σε συνδυασμό με την κρύα μπύρα είναι η επίγευση του καλοκαιριού στην Πελοπόννησο. Δεν υπάρχει γλέντι λαϊκό, γάμου και παράδοσης που να λείπει η μπουζοπούλα.

Μάλιστα οι «καλλιτέχνες» του μοναδικού αυτού εδέσματος είναι ονομαστοί και περιζήτητοι. Η τιμή της ανά κιλό είναι το θερινό χρηματιστήριο αξιών της περιφέρειας του Μοριά…

Γύρω από το τραπέζι στήνονται παρέες, γλέντια, χοροί που μένουν αναμνήσεις αγαπημένες. Η λαχτάρα όλων όταν ανοίγει το πακέτο της μπουζοπούλας, με πιπέρι και μπύρα κρύσταλλο είναι αξεπέραστη γαστρονομική εμπειρία. Τραγανή απ’ έξω και τρυφερή και ζουμερή μέσα. Ο τέλειος συνδυασμός…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις