Μία συνέντευξη που θα συζητηθεί…

ΣΠΑΡΤΗ. Η συνέντευξη με το συμπατριώτη μας Σπύρο Μοιράγια, ιατρό και πρώην δημοτικό σύμβουλο Σπάρτης, επιβεβαιώνει ως εύλογη την κρατούσα άποψη ότι ικανοί, ρεαλιστές αλλά και οραματιστές άνθρωποι είτε βρίσκονται εκτός εξουσίας είτε απέχουν από τα κοινά πράγματα.

Ο Σπύρος Μοιράγιας στη συνέντευξη που δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΝΟΤΟΣFREEPRESS δεν διστάζει να αναφερθεί σε πρόσωπα και καταστάσεις. Κάνει όμως κάτι πολύ ευφυές: προβάλει τις θέσεις και απόψεις του αλλά και τις παρατηρήσεις του για την πραγματικότητα που περιγράφει, πάνω σε ένα πολιτικό και κοινωνικό καμβά - σύστημα που χρόνια τώρα καθορίζει την τύχη και την προοπτική του τόπου.

Έτσι δεν αποφεύγει να καλέσει τους βουλευτές να μην συμπάσχουν για εξελίξεις που δημιουργεί η ίδια η πολιτική που ψηφίζουν ( π.χ. Κέντρο Αποκατάστασης Σπάρτης, Εγκληματικότητα). Θυμίζει στους πολίτες της Σπάρτης ότι έχουν την Δημοτική Αρχή που ενέκριναν ( αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρέπει να είναι δυσαρεστημένοι, τουναντίον). Όταν του ζητάμε να κρίνει την αντιπολίτευση λέει, μεταξύ άλλων, ότι οι κοινωνίες χρειάζονται νέο αίμα.

Με χαρακτηριστική ευθύτητα και αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση που διαχειρίζεται η Συγκυβέρνηση καλεί τους πολίτες να μην διακατέχονται από φόβο κι ενοχές και να παραμείνουν ενωμένοι.

Απαντά στην ερώτηση γιατί μετέχει στο Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μιλάει για τη Μεταπολίτευση και τη Δικτατορία στην Ελλάδα και θυμάται τι υπόσχονταν και τι τελικά έπραξαν οι «επαναστάτες» της προόδου εκείνη την εποχή.

Δεν αποφεύγει να συστήσει, μετά από ερώτημα μας, ότι η διαφάνεια στα έργα και η σωστή διαχείριση, αν δεν είναι θεμελιώδεις αρχές, πρέπει να είναι πρώτες προτεραιότητες μιας Δημοτικής Αρχής. Μιας Αρχής που αν δεν πιστεύει κάτι, όπως π.χ. είναι η ποιότητα ζωής και η υπηρέτηση της καθημερινότητας, δεν μπορεί να υλοποιήσει πολιτικές, έργα και δράσεις.

Κλείνει με ένα θετικό μήνυμα λέγοντας ότι «μια κρίση δεν κρατά για πάντα» γι’ αυτό και πρέπει να αισιοδοξούμε.

Δείτε το video