ΣΠΑΡΤΗ. Την Τετάρτη 3 Απριλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από το Δημαρχείο της Σπάρτης ανήγγειλε την εκτέλεση σημαντικών έργων που αφορούν στο Δήμο Σπάρτης. Με την ευκαιρία έκανε σύντομη αναφορά και στα έργα ανά τη Λακωνία.

«Στη Λακωνία και στη Σπάρτη» τόνισε, «εκτελείται σημαντικό και μεγάλο έργο. Ολοκληρώνουμε υποδομές για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας. Παρά την έντεχνη αμφισβήτηση της προσπάθειάς μας συνεχίζουμε με επιμονή και σχέδιο».

Ο κ Τατούλης δεν έκρυψε ότι «υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που ενσπείρουν ανησυχίες και βουή χωρίς νόημα…»

Αναφερόμενος στη Λακωνία τόνισε ότι υλοποιείται συνολικά έργο που υπερβαίνει τα 160 εκατ. €, ενώ μόνο στη Σπάρτη τα τρέχοντα έργα είναι της τάξεως των 25 εκατ. €.

Αναφερόμενος στα υπό ανακοίνωση έργα που αφορούν στη ΔΕΥΑΣ είπε:
«Στη Σπάρτη θα υλοποιηθούν 3 σπουδαία έργα ενταγμένα στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το Αποχετευτικό δίκτυο σε Συκαράκι, Αλέσια, Γούναρι, Καλάμι όπου έχει προβλεφθεί και το ενδεχόμενο προβλημάτων με την Αρχαιολογία.
Η ύδρευση Πλατάνας και Σκούρας, η ενίσχυση της ποσότητας νερού και η βελτίωση των δικτύων προϋπολογισμού 800.000€.
Η αλλαγή δικτύου ύδρευσης Αμυκλών προϋπολογισμού 800.000€»

Ο κ Τατούλης ανέφερε επίσης ότι μέχρι το τέλος του Απριλίου θα υπογραφεί το Τεχνικό Δελτίο για το Β’ Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης. «Ένα θέμα που αποτελεί για όλους ντροπή» είπε. Το Μουσικό Σχολείο προχωράει όπως και το έργο της οδικής σύνδεσης Νεάπολης – Μονεμβάσιας.
Μέσα στον Απριλίο θα ενταχθεί το έργο «Σκούρα – Πυρί» καθώς και το υποέργο για την σύνδεση του με τη Σπάρτη.

«Η εκρεμμότητα του Μουσείου είναι ένα προσωπικό και πολιτικό στοίχημα» ανέφερε ο Πέτρος Τατούλης. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων προχωρά στην ανασκαφή του ΧΥΜΟΦΙΞ. Ευχήθηκε μάλιστα το έργο κατασκευής να έχει γρήγορη περαίωση.

Στο τέλος Απριλίου η παράκαμψη των Βουτιάνων θα αποδοθεί στην κυκλοφορία. Ένα έργο που στοίχισε πολύ στο ελληνικό δημόσιο. Η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Σπάρτης, των 19 κλινών, εντάσσεται στο πρόγραμμα της Περιφέρειας ενώ «βλέπει»και το θέμα της ΜΑΦ.

Αναφερόμενος και στο θέμα της ΠΟΠ Ελιάς Καλαμών είπε ότι «θέση της Περιφέρειας είναι η επέκταση στους όμορους της Μεσσηνίας Νομούς», κάτι το οποίο συζήτησε ο ίδιος και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ Τζανετέα αναφέρθηκε τόσο στα έργα υποδομής όσο και στα έργα πολιτισμού που η Περιφέρεια υλοποιεί στη Λακωνία. Τόνισε μάλιστα ότι τέτοια μεγάλα και σημαντικά έργα δεν γίνονται από έναν φορέα αλλά μετα από συνεργασία με τους Δήμους. «Οι πολίτες πλέον δεν θέλουν λόγια αλλά έργα. Η Περιφέρεια έχει ως προτεραιότητα όχι μόνο την ένταξη έργων αλλά και την κοινωνική πολιτική για τους πολίτες που υποφέρουν και δοκιμάζονται»

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη και τους συνεργάτες τους για την καλή συνεργασία και την ένταξη των έργων και είπε χαρακτηριστικά: « Ο Περιφέρειάρχης έρχεται στη Σπάρτη πάντα για καλό»

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το Πάσχα ξεκινά και το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Σπάρτης προυπολογισμού 7.000.000€, μέσω της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων υπογραμμίζοντας ότι με θυσίες και συνεργασίες θα λύθεί μέχρι το 2015.

Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος σε κάποιους ανησυχούντες βουλευτές για την ροή των εκταμιεύσεων, τους κάλεσε να έρθουν κοντά στην Αυτοδιοίκηση και να βοηθήσουν. «Η Αυτοδιοίκηση είναι η μοναδική λύση διαχείρισης της κρίσης. Η κεντρική Κυβέρνηση έχει πολλά άλλα θέματα να λύσει» κατέληξε.