ΣΠΑΡΤΗ. Ο νομοθέτης όρισε για την καλύτερη και πιο δημοκρατική λειτουργία ενός δήμου, ανεξάρτητα από την εκλογική ισορροπία, να τηρείται η διαδικασία της Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής δημόσια στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και με την Αντιπολίτευση να διαμορφώνει την ατζέντα των θεμάτων.

Στον Δήμο Σπάρτης φαίνεται ότι αυτή η θεσμική θωράκιση της Δημοκρατίας φθίνει εκτός και αν όλα στον δήμο είναι ιδανικά. Σε πρόσφατη ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος κ. Βρεττάκου αναφέρεται: «Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη 2η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, στις 24 Απριλίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00, δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω έλλειψης θεμάτων».

Κατόπιν αυτού τι μπορεί να υποθέσει ο πολίτης; Όλα στον Δήμο Σπάρτης είναι τακτοποιημένα και καλώς καμωμένα; Δεν υπάρχει θέμα προς διερεύνηση; Οι πέντε παρατάξεις της Αντιπολίτευσης (Τζανετέα, Βαλιώτη, Κανελλοπούλου, Δούκα, Αρφάνη) δεν έχουν καμία ένσταση, κανένα ερώτημα, καμία επιφύλαξη για όσα εξελίσσονται ή συμβαίνουν στον Δήμο;

Τι δεν πάει καλά με τη διαδικασία της Λογοδοσίας; Γιατί αυτή η απαξίωση μια κορυφαίας για την Αυτοδιοίκηση λειτουργίας;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις