ΣΠΑΡΤΗ. «Αναξιοποίητο μένει το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας». Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Νότος 94,9 και στην εκπομπή του Ηλία Μπόνου. Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5/13) αναφέρθηκε στα προβλήματα που γεννά η παθογένεια ενός απαρχαιωμένου συστήματος λειτουργίας των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο έμπειρος σε θέματα Αυτοδιοίκησης και ειδικά σε θέματα έργων υποδομής κ. Πουλοκέφαλος στη συνέντευξή του δίνει παραδείγματα όπου η ανάπτυξη «καταστρέφεται» χάριν της αρχαιολογικής σκαπάνης η οποία κινείται με προκλητικά αργούς ρυθμούς αδιαφορώντας για τα σχέδια και τα χρονοδιαγράμματα Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου περιγράφει και το θέμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης ( νέο και παλαιό) και επισημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις στον έγκαιρο σχεδιασμό και προετοιμασία από προηγούμενες αρχές και Υπηρεσίες.

«Η προμελέτη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηση Λακωνίας δεν είχε υπογραφή» με αποτέλεσμα να είναι άγραφο χαρτί θα πει και θα προσθέσει ότι έχουν δεσμευθεί πόροι για την μουσειακή υποδομή σε Σπάρτη και Νεάπολη αλλά πλέον έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Τα έργα αυτά θα προχωρήσουν τη νέα προγραμματική περίοδο, μετά το 2013.

Στην εξίσωση του ICOMOS Μνήμη + Δημιουργικότητα ο κ. Πουλοκέφλαος προσθέτει και την αλλαγή νοοτροπίας ως να πετύχουμε την κοινωνική αλλαγή.

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιώργου Πουλοκέφαλου στο ραδιόφωνο Νότος 94,9