ΣΠΑΡΤΗ. Με ένορκες καταθέσεις οι γονείς Δημήτριος και Ρίτσα Γιαννοπούλου έχουν ενημερώσει τον Εισαγγελέα Σπάρτης για όσα ισχυρίζονται, ότι δηλαδή ο γιός τους, μαθητής της Ε’ Τάξης έχει δεχθεί μπούλινγκ χωρίς το Σχολείο να είναι σε θέση είτε να το εντοπίσει είτε να προστατέψει το παιδί.

Το θέμα απασχολεί την κοινή γνώμη που περιμένει να δει πως θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Το σύνολο των γονέων αναζητά την αλήθεια. Να διαπιστωθεί αν υπάρχει πυρήνας που ασκεί βία σε μαθητές του σχολείου, αν είναι δικαιολογημένη η στάση των δύο γονέων και αν τελικά έχει ισχύ η συγκεκριμένη πλατφόρμα καταγγελίας.

Ο πατέρας του μικρού μαθητή του Β’ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης Δημήτρης Γιαννόπουλος δηλώνει:

«Η Εισαγγελία Σπάρτης είναι πλήρως ενημερωμένη για το θέμα με ένορκες καταθέσεις. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι εκπαιδευτικοί. Εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη στην διερεύνηση του θέματος κάτι το οποίο και αναμφίβολα και θα πράξει. Έχουμε κάθε δικαίωμα και δυστυχώς λόγο να μην δείχνουμε εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς μετά από αυτά που βλέπουμε. Έχει κλονιστεί κάθε εμπιστοσύνη και για να αλλάξει αυτό, έστω και κατ ελάχιστο, πρέπει να υπάρξουν ουσιώδεις εμπράκτες αλλαγές στη διασφάλιση του παιδιού μας στο σχολείο. Απόφαση της οικογένειας μας είναι να το φτάσει έως το τέρμα».

Το Notospress είναι στη διάθεση κάθε εμπλεκόμενου να φιλοξενήσει θέσεις και απόψεις για την υπόθεση. Έχει επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της διευθύντριας, με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Λακωνίας και με το γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.