Σπάρτη: Συνεχίζουν τη διακοπή εργασίας οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Σπάρτης
Συνέχιση των δίωρων διακοπών εργασίας από Δευτέρα 16-06-2025 έως και Παρασκευή 20-6-2025 και κατά το χρονικό διάστημα από 09:00 π.μ. έως 11:00 π.μ.
ΣΠΑΡΤΗ. Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σπάρτης αποφάσισε ομόφωνα κατά την γενική συνέλευση της 13ης Ιουνίου 2025, την συνέχιση των δίωρων διακοπών εργασίας από Δευτέρα 16-06-2025 έως και Παρασκευή 20-6-2025 και κατά το χρονικό διάστημα από 09:00 π.μ. έως 11:00 π.μ.
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι «διαμαρτυρόμαστε για την υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Λακωνίας τόσο σε Δικαστικούς Υπαλλήλους όσο και σε Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς. Η μια εκ των δύο Εισαγγελέων Λακωνίας έχει ήδη μετατεθεί και μια εκ των Πρωτοδικών έχει επίσης αποσπασθεί σε άλλο Πρωτοδικείο. Διεκδικούμε την άμεση πρόσληψη προσωπικού, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, το επίδομα ειδικών συνθηκών και την αύξηση των απολαβών μας. Επίσης απαιτούμε την κάλυψη των δημιουργηθέντων κενών των Εισαγγελικών και Δικαστικών λειτουργών».
Κατά το χρονικό διάστημα των δίωρων διακοπών από 09:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. δεν θα εκτελείται καμία εργασία από τα μέλη του Συλλόγου ως προς την εξυπηρέτηση του κοινού και τη διεξαγωγή των ποινικών και πολιτικών συνεδριάσεων. Στις 20-06-2025 η γενική συνέλευση θα συγκληθεί εκ νέου και θα αποφασίσει σχετικά για την συνέχιση ή μη των διακοπών εργασίας.