«Άνοδος και παρακμή της Σπαρτιατικής Ηγεμονίας»
ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, συμπόσιο που διοργάνωσε το Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ, με τη στήριξη του Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου και σύσσωμων των Περιφερειακών και Διοικητικών Αρχών Λακωνίας καθώς και των Πρυτάνεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κκ. Κ. Μασσέλου και Κ. Μουντάκη και με την σύμπραξη περισσοτέρων των 30 Σωματείων και Οργανώσεων.
Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται:
«Όπως δήλωσε στην Ομιλία του ο Πρ. Υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, Πρόεδρος του Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ, στόχος του Συμποσίου ήταν να βοηθήσει τους ακροατές να κατανοήσουν καλύτερα το Μεγαλείο της Αρχαίας Σπάρτης, να αποτίσει Φόρο Τιμής στους Προγόνους μας αλλά και να διδαχθούμε από τα Λάθη τους.
H αίθουσα του Αμφιθέατρου ήταν κατάμεστη και το ενδιαφέρον των 300 και περισσοτέρων παρευρισκομένων διατηρήθηκε αμείωτο για παραπάνω από 4 ώρες εξαιτίας των εξαίρετων ομιλητών κκ. Prof.Bill Cavanagh, Prof. Christopher Mee, Σαράντο Καργάκο, Απόστολο Πιερρή, Σωτήριο Γλυκοφρύδη, Dr. John Karavas, Δημήτρη Δούκα, Γιώργο Στρατάκο και κα. Άννα Ωρολογά».
Το ρεπορτάζ από την εκδήλωση είναι περιορισμένο, καθώς οι διοργανωτές του συμποσίου είχαν επιλέξει έναν και μόνο χορηγό επικοινωνίας(ΕΛΛΑΔΑ TV).