Τραγωδία στην Αχαΐα: Σήμερα η κηδεία του 3χρονου – «Καλύτερα να πέθαινα εγώ» λέει ο 25χρονος
Οι γονείς του 3χρονου δεν έχουν ζητήσει την ποινική δίωξή του 25χρονου - Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας, στις 10:30 στα Σπάτα Αχαΐας η κηδεία του παιδιού
ΑΧΑΪΑ. Τελευταίο αντίο σήμερα (13/11) στον 3χρονο που έπεσε μαζί με τον 25χρονο θείο του από μαντρότοιχο ύψους 2 μέτρων στη Δυτική Αχαΐα. Η κηδεία του θα γίνει στις 10:30, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Σπάτα Αχαΐας.
Σε βάρος του 25χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ωστόσο με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος μόλις έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Το δυστύχημα συνέβη στο σημείο όπου ο κατηφορικός δρόμος του χωριού των Σπάτων Δυτικής Αχαΐας ενώνεται με τοίχο σπιτιού ύψους άνω των δύο μέτρων. Εκεί ο 25χρονος χτύπησε σε γωνία μπαλκονιού, ζαλίστηκε και παραπατώντας βρέθηκε να πατά πάνω στον τοίχο από τον οποίο έπεσε στο κενό παρασύροντας και το παιδί.
«Καλύτερα να πέθαινα εγώ»
«Πήρα το παιδί από το σπίτι του παππού για να πάμε βόλτα. Τον Αντρίκο τον είχα σαν παιδί μου, του έκανα όλα τα χατίρια. Παίζαμε και έτρεξε μπροστά μου, τον πήρα αγκαλιά και γλιστρήσαμε και πέσαμε στον δρόμο από ύψος. Τι να σας πω; Καλύτερα να πέθαινα εγώ» είπε ο 25χρονος στον εισαγγελέα.
Ο παππούς μετέφερε το αγοράκι στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Αχαΐας και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών το παιδί υπέστη ανακοπή και κατέληξε. Οι γιατροί παρέλαβαν το τετράχρονο σε κρίσιμη κατάσταση και προχώρησαν άμεσα στη διασωλήνωσή του, ενώ του έκαναν ΚΑΡΠΑ για 40 λεπτά.
Οι γονείς του παιδιού δεν έχουν ζητήσει την ποινική δίωξή του 25χρονου, ενώ οι Αρχές έχουν παραγγείλει νεκροψία – νεκροτομή για να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.