ΜΑΝΗ. Ολοκληρώθηκε το έργο στο τμήμα 2Α της οδού Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας στη Μάνη, ένα έργο που ενισχύει την οδική ασφάλεια και την προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή.

Η ολοκλήρωση του έργου «Κατασκευή τμήματος 2Α της οδού Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένας» αναβαθμίζει το οδικό δίκτυο της Μάνης και ενισχύει τη λειτουργική σύνδεση της περιοχής. Το τμήμα βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αρεόπολης, σε σημείο που είχε υποστεί εκτεταμένες κατολισθήσεις.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και είχε προϋπολογισμό 6,6 εκατ. ευρώ.
Οι παρεμβάσεις περιλάμβαναν:

  • Ανύψωση της κατά μήκος τομής του δρόμου με οπλισμένα επιχώματα
  • Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης τύπου L
  • Εγκατάσταση σύγχρονων αποστραγγιστικών έργων (τάφροι, οχετοί, υπόγεια στραγγιστήρια)

Σκοπός ήταν να αποκατασταθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα των πρανών και να αποτραπούν μελλοντικά φαινόμενα αστοχιών.

Η ολοκλήρωση του έργου αναβαθμίζει συνολικά τον οδικό άξονα της Μάνης, ενισχύοντας τις μετακινήσεις, τον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη.

Μετά την παράδοση του έργου, δηλώσεις έκαναν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας Σπύρος Τζινιέρης, η Αντιδήμαρχος Δήμου Ανατολικής Μάνης Γεωργία Λυροφώνη, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θάνος Μιχελόγγονας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Τζινάκος.